JEDNO PITANJE VUČIĆA IZBACILO IZ TAKTA: "Aj se upristoji!"

‘Zamislite da je govorim o ‘Republici Gusinje’ ili ‘Republici Pljevlja’. Neću vam tako govoriti jer to ne postoji‘

  • Regija

  • Prije 9h  

  • 2

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarao je na novinarska pitanja tokom današnjeg boravka u Crnoj Gori. Veći dio konferencije za medije Vučić je proveo u prepirci s tamošnjim novinarima, a posebno ga je iznerviralo pitanje o Kosovu, piše Nova. rs.

Novinar podgoričke televizije upitao je Vučića o situaciji s Kosovom, koristeći termin „Republika Kosovo“, nabrajajući mu što se sve tamo dogodilo od dolaska SNS-a na vlast.

Vidno iznerviran, Vučić mu je odgovorio.

„Hvala vam što ste ovo napravili. Da niste, mnogi bi posumnjali u moje riječi. Ovako su se svi uvjerili koliko sam u pravu. Ne postoji nikakva Republika Kosovo, ne postoji po Međunarodnom javnom pravu.

Ne postoji po Povelji Ujedinjenih naroda, ne postoji po Rezoluciji 1244. Ne smeta mi to što se vi radujete i što želite namjerno provocirati govoreći Republika Kosovo. Zamislite da je govorim o ‘Republici Gusinje’ ili ‘Republici Pljevlja’. Neću vam tako govoriti jer to ne postoji“, rekao je Vučić potom dodajući da je Kosovo dio Srbije.

Zamolio je novinara da se upristoji, prijeteći mu prstom.

„Aj malo se upristoji, nemoj me prekidati jer sam pažljivo saslušao. Dakle, ustanovili smo da ne podržavate Rezoluciju 1244 i Povelju UN. Ustanovili smo da podržavate cijepanje Republike Srbije i secesionističke pokrete na teritoriju Srbije.

Neće biti promjene stava. Što se tiče ličnih karata i svega drugog, sretan sam zbog svega toga. Mi smo uvijek bili za slobodnu trgovinu, protok roba, kapitala, usluga, svega…To nema veze s državno-pravnim statusom“, rekao je Vučić.

Svoje obraćanje završio je izjavom da Srbija ne izvozi oružje u Ukrajinu i Rusiju, piše Nova.rs.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...