NETFLIX NAKON JEDNE SEZONE OTKAZAO POPULARNU SERIJU: "Brišem svoj račun nakon ovoga"

Prva sezona serije imala je osam epizoda, a uz Goldbluma u njoj su glumili Janet McTeer, Aurora Perrineau, David Thewlis, Rakie Ayola, Killian Scott, Leila Farzad, Nabhaan Rizwan, Debi Mazar, Stephen Dillane, Misia Butler, Billie Piper i mnogi drugi.

  • Kultura

  • Prije 3h  Prije 3h

  • 0

Netflix je nakon jedne sezone otkazao seriju Haos, crnu komediju inspiriranu grčkom mitologijom. Seriju je kreirala Charlie Covell, kreatorica poznate britanske serije The End of The F***ing World, koja je osvojila dvije nagrade BAFTA.

Mnoge fanove iznenadila je vijest o otkazivanju serije koja se, nakon premijere na Netflixu, nalazila na spisku top deset najgledanijih nekoliko sedmica, piše Variety. Radnja je smještena u modernom okruženju, a poznati glumac Jeff Goldblum glumio je Zeusa. Zeus je okovao Prometeja (Stephen Dillane) nakon što se on usprotivio njegovoj božanskoj vladavini nad ljudima. Prometej tada pokušava svrgnuti Zeusa uz pomoć troje smrtnika: Euridike, Ariadne i Kaeneusa, prenosi Index.hr.

Prva sezona serije imala je osam epizoda, a uz Goldbluma u njoj su glumili Janet McTeer, Aurora Perrineau, David Thewlis, Rakie Ayola, Killian Scott, Leila Farzad, Nabhaan Rizwan, Debi Mazar, Stephen Dillane, Misia Butler, Billie Piper i mnogi drugi.

Vijest o otkazivanju serije ubrzo se proširila društvenim mrežama, a brojni obožavatelji serije odlučili su podijeliti svoje mišljenje o odluci Netflixa. Mnogi od njih razočarani su odlukom i smatraju da Netflix najčešće otkazuje samo one dobre i kreativne serije vrijedne gledanja. 

"Netflix očito mrzi serije koje imaju dobre recenzije. Ne mogu vjerovati da su otkazali Haos", napisao je jedan korisnik X-a.

"Ovo je bila jedna od najboljih serija koje je Netflix imao u dugo vremena. Svaki je element bio dobro promišljen, a serija je bila vrlo kreativna. Netko bi u Netflixu trebao dobiti otkaz", napisao je drugi. 

Jedan korisnik bivšeg Twittera dodao je da će obrisati svoj račun. "Brišem svoj račun nakon ovoga. Ne želim plaćati platformu koja promovira smeće i snima sezone lošeg sadržaja, a dobre serije otkazuje", napisao je.

"Sramite se. Nemam vam što drugo poručiti osim toga. Ljude iz Netflixa očito ne zanima mišljenje gledatelja koji ih plaćaju, jer otkazuju sve što volimo gledati", komentar je još jedne korisnice X-a na otkazivanje serije. 

Prva sezona Kaosa ostvarila je dobre rezultate na Rotten Tomatoesu. U ovom trenutku prva sezona ima ocjenu 76 posto od kritičara i 83 posto od publike.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...