MOŽETE IH JESTI ODMAH: Recept za kisele paprike bez konzervansa

Ovako pripremljenu salatu možete jesti odmah.
.

  • Gastro

  • 11. Okt. 2024  

  • 0

Zimnica je teško zamisliva bez paprika, ali ako ste već sada raspoloženi da probate nešto od specijaliteta koji obično čekaju kasnu jesen - isprobajte recept za paprike koje možete jesti dan nakon što ih napravite. Uputstvo za pripremu pronašli smo na Instagram stranici zeljaninecarolije.

Sastojci:

  • 4-5 kg crvenih paprika
  • 2-3 glavice bijelog luka
  • malo peršuna

Preliv:

  • 3 litra vode
  • 1 šoljica ( od kafe) ulja
  • 1 šoljica sirćeta 9%
  • 6 kašika soli
  • 1 kašika šećera

Priprema:

Preliv pustiti da provri pa u njemu bariti paprike. Paprike samo potopiti u vodu i kad provri kuvati jednu minutu, ni malo duže.

Paprike ređati u teglena sljedeći način: red paprika, bjeli luk, peršun. Zatim naliti do vrha tegle vodu u kojoj su se paprike barile. Nema potrebe da se preliv hladi.

Ove paprike možete jesti i odmah ali naravno što duže stoje sve su bolje i ukusnije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...