KAMALA HARRIS RAZJUTILA MAĐARE: "To što je rekla je skandalozno, potpuno nepoštovanje!"

Szijjarto je naveo kako je Orban na funkciji voljom mađarskog naroda

  • Svijet

  • Prije 2h  

  • 0

Mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto komentirao je govor kandidatkinje za predsjednicu SAD-a Kamale Harris u kojem se između ostalog osvrnula i na Viktora Orbana te je poručio kako su njene riječi sramotne.

Tokom razgovora u Late Showu sa Stephenom Colbertom, Harris je prekinula voditelja u trenutku kada je izgovarao imena Vladimira Putina, Viktora Orbana i Xi Jinpinga.

“To su diktatori, autoritarci i ljudi koji su dobro opisani kao ubice”, rekla je Harris.

Nije dugo trebalo da joj na te tvrdnje odgovore iz Budimpešte, a šef mađarske diplomatije je naveo kako su izjave Harris u potpunosti neprihvatljive.

 “Prije svega, skandal je tako govoriti o mom premijeru. Ovo je potpuno nepoštovanje ne samo za premijera, već i za mađarski narod”, rekao je Szijjarto.

Szijjarto je naveo i to kako je Orban na funkciji voljom mađarskog naroda.

“Uvijek smo pokazivali poštovanje prema američkom narodu i očekujemo da Amerikanci pokažu poštovanje i prema mađarskoj. Ovo definitivno nije najbolji početak”, zaključio je šef mađarske diplomatije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...