NA POMOLU VELIKA SENZACIJA: Trener bh. korijena preuzima slavni engleski klub?

Bivši trener Borussije Dortmund bez posla je od juna, nakon što je vodio Nijemce do finala Lige prvaka u kojem je u konačnici trijumfalan bio Real Madrid.

  • Sport

  • 13. Okt. 2024  

  • 0

Engleski mediji pišu kako se novo ime pojavilo na potencijalnoj listi zamjena za Erika ten Haga na klupi Manchester Uniteda. Crveni vragovi pod palicom Nizozemca svjedoče najgorem početku sezone u historiji Premier lige, a trenutno se nalaze na 14. mjestu sa samo osam bodova iz sedam utakmica, te su u zadnjih pet utakmica bez pobjede u svim natjecanjima.

Unitedova nova hijerarhija tako priprema listu kandidata u slučaju da dođe do smjene Ten Haga, a kako navodi The Sun, "novo šokantno ime" na "zlatnom papiru" je ono Edina Terzića! Bivši trener Borussije Dortmund bez posla je od juna, nakon što je vodio Nijemce do finala Lige prvaka u kojem je u konačnici trijumfalan bio Real Madrid.

imageErik ten Hag (Foto: DARREN STAPLES / AFP)

Klub je ranije bio spominjan s imenima poput Thomasa Tuchela i Grahama Pottera, dok je nedavno Gareth Southgate potvrdio kako mu treba odmor nakon dugog vremena na engleskoj klupi.

U svojoj prvoj punoj sezoni u Dortmundu, Terzić je izgubio naslov Bundeslige od Bayerna u posljednjem kolu zbog lošije gol-razlike, te je potom pao na peto mjesto u sezoni 2024.-25. Njegov odlazak s klupe Dortmunda stigao je dvije sedmice nakon finala Lige prvaka, rekavši da smatra da "nova era kluba treba započeti s novim čovjekom".

Nuri Sahin, koji je upisao preko 270 nastupa za Dortmund kao igrač, postao je glavni trener nakon Terzića. Pod Sahinom, Dortmund je sedmi u Bundesligi s 10 bodova iz šest utakmica, ali je prvi na tabeli Lige prvaka nakon što je pobijedio Celtic sa 7:1 i Club Brugge rezultatom 3:0.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...