BRZO, JEDNOSTAVNO, UKUSNO: Napravite kukuruznu salatu sa šampinjonima, bit će vam potrebno...

(...) po 300 grama šampinjona i kukuruza šećerca.

  • Gastro

  • Prije 3h  Prije 2h

  • 0

Potrebno:

300 gr kukuruza šećerca

300 gr mariniranih šampinjona

150 ml majoneze

1 kašika senfa

2 kašičice pečenog susama

mljeveni biber po ukusu

so po ukusu

Priprema:

1. Zamrznuti kukuruz odmrznuti i staviti nakratko da se kuha u slanoj vodi. Kad je gotov, ocijediti i sačekati da se ohladi.

2. U ohlađeni kukuruz dodati ocijeđene marinirane šampinjone (mogu cijeli ili sjeckani), pečeni susam i sve promiješati.

3. U drugoj posudi sjediniti majonezu, senf i začine po izboru. Tom smjesom preliti kukuruz sa šampinjonima i sve promiješati.

4. Salatu servirati u manju činiju i ostaviti na hladnom mjestu do služenja.

5. Ova salata može da bude i posna ukoliko se koristi posna majoneza.

Prijatno!:)

Savjet: Kukuruz je namirnica koja se može pripremati na veliki broj načina. Osim brašna kao sastavnog dijela raznih vrsta tijesta, ovaj žuti plod neizostavan je dio variva, salata i umaka. Ima bogata nutritivna svojstva. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...