BiH - MAĐARSKA: Katastrofa u Zenici, Mađari rutinski savladali Zmajeve! (FOTO)

Nakon ove utakmice slijede utakmice petog kola u okviru kojeg će reprezentacija Bosne i Hercegovine gostovati Njemačkoj u Freiburgu, 16. novembra od 20:45. Mađarska će u okviru istog kola i u istom terminu gostovati Nizozemskoj.

  • Sport

  • Prije 6h  Prije 4h

  • 1

Završena je utakmica četvrtog kola UEFA Lige nacija između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Mađarske u Zenici. Na kraju ovog duela mnogo zadovoljniji mogu biti gosti koji su slavili pobjedu rezultatom 2:0.

Samo 30 sekundi je trebalo da vidimo prvo veliko uzbuđenje. Nakon jedne greške odbrane Mađarske, Gazibegović dolazi do lopte i snažno šutira ali ona odlazi malo pored gola Dibusza.

Nastavili su reprezentativci Bosne i Hercegovine u istom ritmu i u narednim minutama, ali onda i Mađari konsoliduju redove te najprije u devetoj minuti Varga pokušava ali bez uspjeha, a zatim u 13. minuti Vasilj brani odličan udarac Bolle.

Već u 14. minuti nova prilika za naš nacionalni tim. Hajradinović ostavlja loptu za Tahirovića koji silovito šutira ali lopta odlazi malo pored stative gola gostiju. U 20. minuti na drugoj strani Sallai je loše šutirao iz dobre pozicije u šesnaestercu Bosne i Hercegovine. Tri minute poslije Vasilj se dobro snalazi i kupi loptu ispred jednog od fudbalera gostiju, te spašava svoj gol na vrijeme.

U 24. minuti vidjeli smo i prvi žuti karton na utakmici a zaradio ga je Katić, te će zbog njega propustiti susret petog kola protiv Njemačke u Freiburgu.

Sredinom prvog poluvremena očigledno je bilo da je Mađarska preuzela kontrolu nad igrom, posebno nad sredinom terena, dok su sve pokušaje reprezentacije Bosne i Hercegovine da se lopta ubaci pred gol Dibusza vrlo uspješno rješavali.

U 34. minuti Mađarska je imala vrlo dobru priliku kada joj je dosuđen slobodan udarac na 17 metara od gola Vasilja, ali je Szoboszlai šutirao vrlo loše i preko gola. Tri minute poslije i Sallai je šutirao nakon kontra napada, ali nije bio precizan.

U 38. minuti Mađarska dolazi u vodstvo. Nakon jednog kontranapada Nagy odlično pronalazi Szoboszlaija a fudbaleru Liverpoola nije bilo teško pogoditi za 0:1.

Do kraja prvog poluvremena nismo vidjeli mnogo uzbuđenja, izuzev pokušaja Džeke sa 16 metara u posljednjim trenucima prvog dijela utakmice koji je otišao preko gola.

Činilo se kako reprezentativci Bosne i Hercegovine jedva čekaju odmor kako bi se “pregrupisali” i kako bi pokušali da u drugom poluvremenu dođu do pozitivnog rezultata.

Drugo poluvrijeme je počelo katastrofalno po reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Nail Omerović, koji je dobio prvu priliku u dresu Bosne i Hercegovine početkom drugog poluvremena, srušio je jednog fudbalera gostiju u šesnaestercu, a Anthony Taylor je dosudio penal. Njega je u pogodak pretvorio Szoboszlai za svoj drugi pogodak večeras.

U 53. minuti bilježimo i prvu priliku za reprezentaicju Bosne i Hercegovine u drugom poluvremenu. Džeko je nakon jednog ubačaja loše šutirao glavom, te odbrana Mađarske bez puno problema raščišćava situaciju ispred svog gola. Sedam minuta poslije Bosna i Hercegovina je dobila i drugi žuti karton kada je sankcionisan Sead Kolašinac.

Nije bilo mnogo zanimljivih dešavanja na terenu u nastavku sve do 64. minute kada je Džeko sa ivice šesnaesterca šutirao po zemlji, pravo u golmana Mađarske koji brani njegov udarac. Šest minuta poslije Džeko ponovo pokušava nakon jednog ubačaja po zemlji, ovog puta petom, ali Dibusz ponovo brani njegov udarac.

Finiš utakmice donio je i nekoliko izmjena na obje strane kojima su selektori pokušavali unijeti svježinu u svoje ekipe. Bilo je potpuno jasno da je pitanje pobjednika riješeno pa je utisak da su završnicu utakmice obje reprezentacije odigrale gotovo rekreativno.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je tako ubilježila još jedan poraz, za pobjedu ne zna već više od jedne godine, a Sergej Barbarez kao selektor je u svojoj šestoj utakmici na klupi ubilježio peti poraz, uz jedan remi, upravo protiv Mađarske u Budimpešti u septembru. S obzirom da se niti igrači, niti selektor, niti rukovodstvo Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, a niti navijači značajno ne bune za ovakvo stanje nekadašnjeg ponosa nacije, odnosno fudbalske reprezentacije, jasno je da će ovakvo stanje još dugo vladati. Do boljih vremena, tražit ćemo krivca u svima osim nama. I pričati o davnim prošlim vremenima kada smo se zbog fudbalske reprezentacije naše domovine osjećali sretno i ponosno.

Nakon ove utakmice slijede utakmice petog kola u okviru kojeg će reprezentacija Bosne i Hercegovine gostovati Njemačkoj u Freiburgu, 16. novembra od 20:45. Mađarska će u okviru istog kola i u istom terminu gostovati Nizozemskoj.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...