STRAŠNA SMRT: Popularni krevet ubio majku dvoje djece, pronašla ju je kćerka...

Istraga je pokazala da je Davey nastradala jer je jedan od klipova, koji su podizali madrac, bio neispravan.

  • Šareni svijet

  • Prije 3h  

  • 0

Poslovna žena i majka dvoje djece Helen Davey (39) ugušila se kada je ostala zarobljena u skladišnom prostoru između madraca i dna ležaja nakon što je na nju pao teški poklopac kreveta, piše Daily Mail.

Susjedi su rekli da je nesretnu ženu pronašla njezina 19-godišnja kći Elizabeth, u njezinoj kući u Seahamu u Engleskoj. Žena je imala i 11-godišnjeg sina Georgea.

Istraga je pokazala da je Davey nastradala jer je jedan od klipova, koji su podizali madrac, bio neispravan.

Jeremy Chipperfield, viši mrtvozornik za Durham i Darlington, pisao je vladi i upozorio da postoji rizik da još ljudi nastrada ako se nešto ne poduzme.

Također, javio se i Uredu za standarde proizvoda pri Odjelu za poslovanje i trgovinu te ih upozorio na opasnost od "klipnih mehanizama čiji kvar predstavlja rizik po život".

"Preminula se nagnula nad prostorom za odlaganje kada se platforma madraca neočekivano spustila, zarobivši joj vrat između gornje ploče i podnožja kreveta. Nije se mogla osloboditi i tako se ugušila."

"Nikakve riječi ne mogu opisati kako se osjećamo", rekla je kći nesretne žene. "Ne mogu ni zamisliti da više nikada neće ući kroz vrata kuće."

Helen Davey vodila je vlastitu kozmetičku kompaniju, All Dolled Up, a nedavno je uselila u novu, "pametnu" kuću.

Susjedi su rekli da nisu primijetili ništa čudno i da su se jako iznenadili na vijest o Heleninoj smrti.

"Nismo ništa znali dok se nisu pojavili policija i hitna pomoć. Detektivi su nas pitali jesmo li primijetili nešto sumnjivo. Rekli su nam da se dogodila nesreća i da je Helen ostala zarobljena u položaju u kojem nije mogla disati. To je sve što su nam rekli", kazali su susjedi.

Smrt gospođe Davey već je druga teška nesreća u toj porodici. Naime, njen brat Luke (16) preminuo je od povrede mozga kada se svojim mopedom zabio u telegrafski stup u Hutton Henryju, blizu Peterleeja, u maju 2011.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...