NAPRAVITE TOSKANSKU TORTU OD KESTENOVOG BRAŠNA: Jednostavniju verziju čine...

 (...) uz kestenovo brašno, voda, ulje i ružmarin.

  • Gastro

  • 16. Okt. 2024  16. Okt. 2024

  • 0

Sastojci:

• 50 g grožđica

• 1 kašika slatkog desertnog vina

• 250 g kestenovog brašna

• 400 ml vode

• 1 prstohvat soli

• 20 g pinjola

• 50 g oraha

• 1 grančica ružmarina

• ekstra djevičansko maslinovo ulje

Priprema:

1. Zagrijte rerrnu na 175 stepeni i namočite grožđice u toplu vodu sa kašikom desertnog vina.

2. Dodajte kestenovo brašno i so u zdjelu. Ulijevajte pomalo vodu, neprestano miješajući da se ne stvore grudvice.

3. Dodajte ocijeđene grožđice i polovinu pinjola i oraha, pa opet promiješajte.

4. Okruglu posudu za pečenje od 26 cm namastite maslinovim uljem i ulijte tijesto.

5. Pospite preostalim pinjolima i orasima pa dodajte iglice ružmarina. Pokapajte maslinovim uljem i pecite 25 do 30 minuta.

6. Torta se može poslužiti i topla i hladna. 

Savjet: Složenije verzije zahtijevaju dodavanje suhog voća i grožđica uz kestenovo brašno.

Najjednostavniju verziju čine kestenovo brašno, voda, ulje i ružmarin. 

Prijatno!:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...