OPĆINSKI SUD DONIO NAREĐENJE POLICIJI: "Hitno privedite Elmedina Konakovića!"

“Dovođenje svjedoka se naređuje zbog toga što se svjedok nije odazvao uredno primljenom pozivu suda", jasno je iz Općinskog suda u Sarajevu rečeno

  • Vijesti

  • 16. Okt. 2024  16. Okt. 2024

  • 1

Općinski sud u Sarajevu donio je naredbu sudskoj policiji da u petak 15. novembra 2024. godine privedu pred taj Sud ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedina Konakovića, objavio je portal Istraga.ba na društvenoj mreži X.

Dovođenje svjedoka se naređuje zbog toga što se svjedok nije odazvao uredno primljenom pozivu suda, a podneskom koji je uložio na okolnost opravdanja izostanka, nije iznio razloge koji se objektivno mogu smatrati opravdanjem izostanka. Stoga je potrebno dovesti svjedoka, a koju naredbu dovođenja će realizirati/izvršiti sudska policija. Osoba kojoj je povjereno izvršenje naredbe predat će naredbu svjedoku, pozvati ga da pođe s njim, a ako svjedok to odbije, ovlašteni radnik sudske policije će svjedoka prinudno dovesti.

Žalba protiv ove naredbe nije dopuštena”, navedeno je u Rješenju Općinskog suda u Sarajevu

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...