NEVIĐENA MEDIJSKA HAJKA NA REPREZENTATIVCA BiH: Kome smeta nogometaš njemačkog Kolna...

Treba se prisjetiti i da se odrekao igara za Njemačku u čijoj je mladoj reprezentaciji bio važan, a sve kako bi obukao dres BiH.

  • Sport

  • 17. Okt. 2024  

  • 1

Nogometaš njemačkog Kolna Denis Huseinbašić (23) govorio je za stranicu svog kluba, a njegova izjava u medijima u BiH je promijenjena kako bi se od nje stvorio skandal.

U najavi utakmice protiv Darmstadta Huseinbašić je spomenuo kako je „možda i dobro da nije igrao od početka protiv Mađarske, jer je sada odmorniji za naredni meč Kolna“.

Dobar dio medija u BiH je mahom izostavio riječ „možda“, čime je izjava dobila potpuno drugačije i teže značenje. Kako bi šteta bila veća dodatno su upravo ovu izmijenjenu izjavu stavili u naslove.

Da ovo sve možda i nije bilo slučajno, barem ne kod svih medija, pokazuje da su Huseinbašiću odmah dodali i ružne epitete i izvrijeđali ga.

„Malo Švapče“ čak su već pogrdno nazvali pojedini novinari našeg reprezentativca.

Šta drugo pomisliti nego da ovakvi potezi nemaju drugog cilja nego da se izmišljenim skandalom stvori raskol između Huseinbašića i reprezentacije, te samim tim ošteti naš državni tim.

Huseinbašića inače njemački mediji smatraju „dirigentom Kolna“ ove sezone. Treba se prisjetiti i da se odrekao igara za Njemačku u čijoj je mladoj reprezentaciji bio važan, a sve kako bi obukao dres BiH.

„Privilegija je uopšte biti tu“ napisao je Huseinbašić u februaru iako nije dobio ni minute igre kada ga je Savo Milošević prvi put priključio reprezentaciji BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...