HAOS NA ISTOKU EUROPE: Ruske letjelice ponovo napale Bjelorusiju, podignuti avioni...

Naveden je tip dronova.

  • Evropa

  • 17. Okt. 2024  

  • 0

Ruske bespilotne letjelice ponovno napadaju Bjelorusiju, Noću su dvije bespilotne letjelice Shahed pale u okrugu Bragin u Homelskoj oblasti.  Borbeni zrakoplov zračnih snaga Bjelorusije poslan je da ih presretne, piše Belorusskiy Hayun.  Također sinoć je nekoliko dronova doletjelo u Ukrajinu s područja Bjelorusije. To je izvijestio AFU.  Naveden je tip dronova. U isto vrijeme ruske snage lansirale su u noćnom napadu na Ukrajinu 56 dronova i jednu raketu. Meta je bila energetska infrastruktura u južnoj regiji Mikolajiv. Rusija tvrdi da je stavila pod kontrolu nekoliko naselja u Doneckoj i Luhanskoj oblasti.

Ukrajinske vlasti u srijedu su izvijestile o evakuaciji grada Kupjanska u Harkivskoj oblasti zbog nemogućnosti opskrbljivanja grada električnom energijom.

Predsjednik Volodimir Zelenski predstavio je jučer u Radi svoj 'plan pobjede' te prognozirao kako bi rat, ako plan podrži Zapad, mogao biti gotov već 2025.

Australija je najavila slanje američkih tenkova M1A1 Abrams Ukrajini.

Rusija je tokom noći nastavila napade na ukrajinsku energetsku infrastrukturu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...