NAJSAVREMENIJA VATROGASNA STANICA IZGORJELA DO TEMELJA: Nije imala protivpožarni alarm

Uzrok požara tek treba da bude utvrđen

  • Šareni svijet

  • 17. Okt. 2024  

  • 0

Najsavremenija vatrogasna stanica na zapadu Njemačke, koja je završena 2023, izgorjela je do temelja, jer nije bila opremljena protivpožarnim alarmom, prenosi Tanjug.

Grad Stadtallendorf je sa ponosom predstavio novu stanicu na koju je potrošeno na desetine miliona eura, ali jučer ujutru hitne službe su upozorene na požar koji je izbio u vozilu i koji se brzo proširio na cijelu zgradu.

Oko 170 vatrogasaca se borilo sa stihijom, uključujući članove lokalne brigade dobrovoljaca. Povrijeđenih nije bilo, a uništeno je 10 specijalizovanih vozila.

Zgrada nije imala protivpožarni alarm, a javnost je zbunjena saznanjem da to nije zakonski uslov.

Vatrogasci koji su požurili na lice mjesta postali su emotivni kada su shvatili da je njihova stanica izgorjela do temelja.

Uzrok požara tek treba da bude utvrđen, ali prema prvim izvještajima možda je došlo do pregrijavanje punjača baterije.

Kada je otvorena, lokalni list "Oberhessische Presse" je o njoj izvještavao kao o "modernoj, inovativnoj i najsavremenijoj" vatrogasnoj stanici.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...