IZRAELCI U NEVJERICI: Evo šta su pronašli u džepu likvidiranog vođe Hamasa...

Izraelska vojska stranim je novinarima u nedjelju pokazala Hezbolahov tunel, udaljen manje od 200 metara od položaja mirovnih snaga Ujedinjenih naroda, kao i zalihe oružja koje je vojska ondje pronašla.

  • Hronika

  • Prije 2h  Prije 2h

  • 0

Pasoš koji je pronađen kod ubijenog vođe Hamasa pripada učitelju UNRWA-e (Agencije Ujedinjenih naroda za pomoć palestinskim izbjeglicama) koji je bio u Egiptu posljednjih nekoliko mjeseci, objavio je reporter za palestinska pitanja televizijske kuće Kan.

Putna isprava glasi na ime rođenog Rafaha Hanija Zouroba. Kanov izvjestitelj je prenio kako Zourob tvrdi da je u Egiptu i da UNRWA kaže da je prešao Gazu preko Rafaha u aprilu.

Image

Slika

Podsjećamo, odnosi između Izraela i UN-a već su na klimavim nogama. Izrael je početkom mjeseca zabranio ulazak u zemlju glavnom tajniku UN-a Antoniju Guterresu jer, kako tvrde, nije "nedvosmisleno" osudio iranski raketni napad na Izrael.

U nedjelju su izraelski tenkovi upali u bazu UN-a u Libanonu. Izraelski ministar energetike Eli Cohen optužio je mirovne snage Ujedinjenih naroda u južnome Libanonu (UNIFIL), nazvavši ih "beskorisnima" jer nisu uspjele zaštititi Izraelce od napada Hezbolaha te ih je pozvao da se povuku.

Isto je učinio i premijer Netanyahu. Izraelska vojska stranim je novinarima u nedjelju pokazala Hezbolahov tunel, udaljen manje od 200 metara od položaja mirovnih snaga Ujedinjenih naroda, kao i zalihe oružja koje je vojska ondje pronašla.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...