"NEŠTO JE ULETJELO U ZRAČNI PROSTOR RUMUNIJE": Dignuti ratni avioni

Mali objekat, vjerovatno dron, otkriven je iznad Crnog mora kako se kreće prema Evropskoj uniji i članici NATO-a Rumuniji oko 17 sati po lokalnom vremenu u četvrtak.

  • Evropa

  • Prije 2h  

  • 0

Rumunija je jučer otkrila neidentificirani objekt u zračnom prostoru na jugoistoku zemlje, u blizini Crnog mora, priopćilo je Ministarstvo nacionalne odbrane, prenosi Anadolija.

Mali objekat, vjerovatno dron, otkriven je iznad Crnog mora kako se kreće prema Evropskoj uniji i članici NATO-a Rumuniji oko 17 sati po lokalnom vremenu u četvrtak.

Otkrio ga je radarski sustav za nadzor rumunjskih oružanih snaga, navedeno je iz ministarstva.

Rumunija, koja dijeli granicu od 650 kilometara s Ukrajinom, ranije je imala situacije gdje su ruske bespilotne letjelice ušle u njezin zračni prostor dok je Moskva napadala ukrajinske ciljeve duž Crnog mora i rijeke Dunav.

Fragmenti ruskih dronova također su više puta pronađeni na rumunskom teritoriju u blizini granice s Ukrajinom.

U četvrtak su dva španjolska borbena zrakoplova F-18 i dva rumunska F-16 poslana da nadgledaju objekt, za koji su radarski signali ukazivali da je ušao u rumunjski zračni prostor u blizini obalnog grada Eforie Nord i pomaknuo se oko 14 kilometara u unutrašnjost.

Borbeni zrakoplovi nisu uočili metu, koja je ubrzo nestala s radara, priopćilo je ministarstvo nacionalne odbrane Rumunije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...