SVE TAJNE LUKSUZNE JAHTE CRISTIANA RONALDA: Evo koliko stoji kupnja i održavanje

Cristiano Ronaldo ima u posjedu jahtu koja je dostupna samo malobrojnima…

  • Sport

  • Prije 3h  

  • 0

Cristiano Ronaldo s 39 godina i 906 golova u karijeri nastavlja nizati uspjehe na terenu i izvan njega, a posljednjih je godina na svoj popis izuzetnih hirova dodao i dvije veličanstvene jahte talijanskog brenda Azimut, dragulje dostupne samo nekolicini privilegiranih, piše Dnevnik.hr.

Azimut je jedan od dragulja luksuzne nautike. Talijanski brend dio je Azimut - Benetti Groupe, koja je najveći privatni brodograditelj na svijetu. Pod vodstvom porodice Vitelli, Azimut je uspio, tokom više od 50 godina, postati sinonim za inovacije i ekskluzivnost u proizvodnji jahti.

Sada je talijanska kompanija usmjerila pogled na Španiju, strateški se šireći kako bi zadovoljila ekskluzivnu publiku. Otvaranje dva poslovna prostora, jednog u Puerto Portals u Palma de Mallorci i drugog u Madridu, označava prekretnicu u prodoru Italijana na špansko tržište.

Cilj talijanske firme je ponuditi personaliziranu uslugu vlasnicima i budućim kupcima serije Grande, Azimutove linije modela dužine od 26 do 44 metra. Svaki poslovni prostor ima specifičnu funkciju: u Madridu je cilj doprijeti do kupaca iz Latinske Amerike koji žive u ekskluzivnoj četvrti Salamanca, gdje se i nalazi sjedište.

Dug i ekskluzivan proces kupnje

Kupnja luksuzne jahte, poput onih u vlasništvu Cristiana Ronalda i Georgine Rodriguez, proces je koji zahtijeva pažljivo planiranje. Prilikom kupnje jahte najvažnije je odrediti za koju će je svrhu koristiti: hoće li biti za rekreaciju ili za život, budući da to određuje mnoge njene karakteristike. Klijent će moći birati od dizajna do rasporeda, uz mogućnost ugradnje svega i svačega, od teretane do velikog bazena.

Izgradnja jahte je dug proces koji može trajati između 4 i 5 godina. To znači da je uobičajeno da neki vlasnici, kao što je slučaj s megajahtama, imaju jahtu predviđenu za isporuku 2026., dok već planiraju izgraditi novu za 2030. Tokom ovog procesa klijent može doći u Viareggio, gradu u Toskani, gdje se nalazi brodogradilište Azimut, te nadgledaju izgradnju njihovog plovila. Kupnja jahte dugoročna je obaveza koja od budućih vlasnika zahtijeva viziju i strpljenje.

Ekskluzivna privilegija

Kupnja luksuzne jahte privilegija je rezervisana za usku elitu. Cijena jahte ovog tipa premašuje četiri miliona eura, a osim toga, zahtijeva godišnje održavanje koje može biti oko 20 posto vrijednosti broda. To znači da bi jahta od četiri miliona eura stvorila troškove održavanja od 800.000 eura godišnje, što je visoka brojka čak i za mnoge elitne fudbalere.

Međutim, neki su sportisti pronašli način da smanje troškove. Zajednička kupovina jahti s prijateljima praksa je koja postaje sve popularnija među sportistima, koji odlučuju podijeliti troškove i odgovornosti te tako uživati u luksuzu bez preuzimanja cjelokupnog finansijskog tereta.

Još jedan fenomen u procvatu je 'čarter jahti', koji vlasnicima jahti omogućuje da iznajmljuju svoje brodove kada ih ne koriste. Sportaši, zbog zauzetosti, često imaju malo vremena za uživanje na svojim jahtama. Iznajmljujući ih do kraja godine, ne samo da uspijevaju pokriti visoke troškove održavanja, već mogu i ostvariti profit.

Privatnost i luksuz

Jedna od velikih atrakcija zbog kojih se slavne osobe kao što su Cristiano Ronaldo ili Georgina Rodriguez odlučuju za jahtu je privatnost koju nude. Jahte su dizajnirane tako da se vlasnici niti u jednom trenutku ne viđaju s posadom ako to žele, što osigurava diskretno i ugodno iskustvo.

Osim toga, mnogi vlasnici luksuznih jahti drže istu posadu tokom godina, što povećava sigurnost i privatnost i njihovim bjegovima od užurbanog života. Unutar posade, sportistima se pružaju medicinske usluge, poput fizioterapeuta, što im omogućuje da ostanu u formi i brinu o svojim fizičkim potrebama tokom odmora.

Jahte također nude bijeg od stalnog javnog života s kojim se suočavaju ličnosti poput fudbalera. Tokom odmora na moru mogu se opustiti daleko od svjetala reflektora i kamera, uživajući u miru i anonimnosti koje more pruža, a da pritom ne odustaju od odmora na plaži.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...