DERBI NA KOŠEVU: Sarajevo zasluženo trijumfovalo nad Veležom sa 4:0

Guliashvili zabija za 3:0 i to je bio njegov već deveti gol u sezoni

  • Sport

  • Prije 3h  Prije 3h

  • 0

Fudbaleri Sarajeva sasvim su zasluženo došli do pobjede u derbiju protiv Veleža odigranom na Koševu, a na kraju je bilo 4:0 za Bordo momke.

Ova je utakmica imala jako čudan uvod budući da smo nakon svega 27 minuta vidjeli čak dva crvena kartona, po jedan na obje strane.

Prvo je Kyeremeh kod domaćih zaradio direktno isključenje zbog oštrog starta, da bi istu glupost napravio Oreč na drugoj strani.

To je godilo Sarajevu koje je u svega par minuta zabilo dva brza gola.

U 33. minuti loša reakcija odbrane Veleža. Jedna lopta prolazi do Guliasvilija, koji je ubacuje u sredinu, Mehremić kasni što koristi Turkeš i pogađa praznu mrežu.

   View this post on Instagram

A post shared by FK Sarajevo (@fk_sarajevo)

Malo nakon toga Đorđević centrira iz slobodnjaka, Jović na drugoj stativi skače i glavom pogađa za 2:0 i to je bio rezultat prvog dijela.

U nastavku još dvije lopte u mreži Veleža. Prvo u 53. Guliashvili zabija za 3:0 i to je bio njegov već deveti gol u sezoni, da bi u 88. Gruzijac asistirao Luliću koji postavlja konačnih 4:0.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...