ŠOK ZA AGRESORA: Ukrajinski dronovi gađali ključnog ruskog proizvođača eksploziva

Četiri vatrogasca zadobila su lakše povrede od gelera u napadu dronovima na industrijsku zonu Dzeržinsk, rekao je guverner regije, bez navođenja tačne mete napada.

  • Evropa

  • Prije 9h  

  • 0

Ukrajina je tokom noći dronovima napala Moskvu i jednog od glavnih proizvođača vojnog eksploziva na teritoriji Rusije, objavili su zvaničnici i ruski Telegram kanali u nedjelju. Prema podacima Ministarstva odbrane Rusije, ruske jedinice protuzračne odbrane oborile su 110 ukrajinskih dronova, uključujući jedan u moskovskom regionu, 43 u oblasti Kursk i 27 u jugozapadnoj Lipetskoj oblasti.

Telegram kanal SHOT izvijestio je da su dronovi pokušali pogoditi Državno preduzeće “Ja. M. Sverdlov” u gradu Dzeržinsk, u oblasti Nižnji Novgorod, oko 400 km istočno od Moskve. Ova fabrika je jedan od najvećih proizvođača eksploziva koje ruske snage koriste u ratu protiv Ukrajine, a pod sankcijama je Sjedinjenih Američkih Država i Europske unije.

Četiri vatrogasca zadobila su lakše povrede od gelera u napadu dronovima na industrijsku zonu Dzeržinsk, rekao je guverner regije, bez navođenja tačne mete napada.

Ministarstvo odbrane Rusije je na Telegramu objavilo da je osam ukrajinskih dronova uništeno iznad Nižnjeg Novgoroda. Stanovnici su prijavili snažne eksplozije i bijeli dim u blizini fabrike, prenosi SHOT.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin rekao je da je u moskovskoj oblasti Ramenjski pronađena olupina drona, ali nije bilo štete ni žrtava.

Ukrajinske vlasti nisu odmah komentarisale napade dronova. Kijev često ističe da su napadi usmjereni na infrastrukturu ključnu za ratne napore Rusije, kao odgovor na ruske zračne napade na Ukrajinu. Ruski zvaničnici rijetko otkrivaju puni obim štete koju izazivaju ovi napadi, posebno kada su u pitanju vojna, transportna ili energetska postrojenja, navodi Reuters.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...