VUČIĆ PRED VELIKOM DILEMOM: Hoće li predsjednik Srbije odbiti poziv Putina?

Upućeni tvrde da će Vučić nastaviti s politikom “dvije stolice”: Neće se usuditi prisustvovati samitu BRIKS-a u Kazanju, no poslat će nekog od visokih zvaničnika Srbije kako bi barem djelimično zadovoljio Putina.

  • Regija

  • Prije 3h  

  • 2

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je poslije telefonskog razgovara sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom da Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji, no nije otkrio hoće li prihvatiti Putinov poziv da učestvuje na samitu BRIKS-a u Kazanju.

"Nismo uvodili i mogu da kažem da Srbija neće uvesti nikakve sankcije Rusiji", izjavio je Vučić telefonskog razgovora s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Mada je ranije kazao da će odluku o eventualnom putu u Kazanj na samit BRIKS-a saopćiti 20. oktobra, Vučić ni jednom riječju nije spomenu tu fantomsku organizaciju do koje je Rusiji iznimno stalo.

Vučić je ranije priznao da je neodlučan oko BRIKS-a.

"Budem li rekao idem u Kazanj, obelodaniće kraj evropskog puta Srbije, Srbija se konačno opredelila i uništila sebe. Budem li reko ovo drugo, Vučić je izdao Ruse. Šta god da uradite bićete krivi", rekao je Vučić.

Vučić je u aprilu ove godine kazao kako smatra da sada nije trenutak da se Srbija pridružuje grupi velikih zemalja u razvoju BRIKS-a.

"Ali BRIKS nikako ne smemo da potcenimo, tu ideju ne smemo da potcenimo“, rekao je tada Vučić. 

Pridruživanje organizaciji BRIKS u Srbiji je prvi pomenuo Pokret socijalista, koji je do nedavno vodio Aleksandar Vulin, dok je u Bosni i Hercegovini ovakvu mogućnost nagovijestio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Upućeni tvrde da će Vučić nastaviti s politikom “dvije stolice”: Neće se usuditi prisustvovati samitu BRIKS-a u Kazanju, no poslat će nekog od visokih zvaničnika Srbije kako bi barem djelimično zadovoljio Putina.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...