NESVAKIDAŠNJI SLUČAJ NA AUSTRIJSKOM SUDU: Vlasnik optužio poslovne partnere iz BiH?

Oprema je trebala biti isporučena iz Bosne i Hercegovine, a vlasnik austrijske kompanije, iako je djelomično priznao krivnju, teret prebacuje na svoje poslovne partnere iz BiH.

  • Evropa

  • Prije 5h  

  • 0

Ove sedmice pred austrijskim sudom pojavio se nesvakidašnji slučaj u kojem su 16 austrijskih pčelara tužili vlasnika kompanije iz južnog Burgenlanda jer im nije isporučio opremu za pčelarstvo, iako su za nju platili više od 50.000 eura.

Oprema je trebala biti isporučena iz Bosne i Hercegovine, a vlasnik austrijske kompanije, iako je djelomično priznao krivnju, teret prebacuje na svoje poslovne partnere iz BiH, prenosi kroativ.at.

Optuženi je naveo kako je jedan od suvlasnika kompanije iz BiH koja je trebala isporučiti robu, ali tvrdi da njegovi partneri nisu izvršili obveze. Istaknuo je kako je često posjećivao BiH te primijetio neorganiziranost unutar ompanije.

''Radnici bi radili samo kad bi znali da dolazim'', izjavio je na sudu.

Iako je priznao štetu, optuženi je objasnio da još ne može obeštetiti kupce jer je i sam u teškoj financijskoj situaciji te radi kao građevinski radnik s plaćom od 1200 eura mjesečno. Planira pokrenuti stečajni postupak svoje kompanije. Tužitelj je zatražio da se na sljedeće ročište pozovu njegovi poslovni partneri iz Bosne i Hercegovine kao svjedoci.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...