ALEKSANDAR VUČIĆ PRELOMIO: Upravo je otkrio ide li Putinu na noge

"Rekao sam Putinu da imam dogovorene posjete, a i da nije bilo tako bilo bi mi teško da dođem na Samit BRICS-a, ali da ćemo poslati delegaciju", rekao je Vučić.

  • Regija

  • Prije 5h  

  • 0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za RTS da je sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom imao dobar razgovor između ostalog i o gasu i da su dogovorene dobre cijene, koje su za Srbiju drastično niže. "Rekao sam Putinu da imam dogovorene posjete, a i da nije bilo tako bilo bi mi teško da dođem na Samit BRICS-a, ali da ćemo poslati delegaciju", rekao je Vučić.

Dodao je da će, na samitu BRICS-a u Kazanju, Srbiju predstavljati ministri Bratislav Gašić, Aleksandar Vulin, Adrijana Mesarović i Nenad Popović.

"Srbija je jedina zemlja u Evropi koja nije, jedina, slovima i brojem, jedina zemlja u Evropi koja nije pristupila ni jednoj deklaraciji, a samo u ovoj godini ih je bilo 44 protiv Ruske Federacije. Dakle, 44 paketa različitih sankcija su samo ove godine donijete, mi se ni jednom nismo pridružili, on to visoko cijeni. Ja sam mu rekao da bi i sa tim, i da nema svega ovoga bilo teško, ali da ćemo poslati delegaciju četvorice naših ministara", naveo je Vučić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...