"I DALJE TRENIRAM": Totti se vraća fudbalu u 49. godini?

“Bilo je klubova iz Serie A koji su me zvali. Priznajem da su me malo natjerali na razmišljanje. Teško je ostvarivo, no nikad ne reci nikad u životu”

  • Sport

  • Prije 13h  

  • 0

Francesco Totti (48) smatra se jednim od najvećih italijanskih fudbalera u historiji.

Cijelu svoju karijeru proveo je u Romi, gdje je u 786 nastupa postigao 307 golova i osvojio naslov prvaka Italije 2001. Osvojio je i dva kupa te Superkup, a s reprezentacijom Italije bio je svjetski prvak 2006. godine. Iako je završio profesionalnu karijeru prije sedam godina, sada razmišlja o povratku u nogomet.

“Bilo je klubova iz Serie A koji su me zvali. Priznajem da su me malo natjerali na razmišljanje. Teško je ostvarivo, no nikad ne reci nikad u životu”

“Ima igrača koji su igrali puno godina nakon završetka karijere. Ovisi i gdje igraš, ali ako bih se vratio u Serie A, morao bih dobro trenirati”

Gazzetta dello Sport piše da to i nije toliko bezazlena ideja. Totti se pokušavao posljednjih mjeseci vratiti u Romu na neku direktorsku poziciju, no nije mu uspjelo.

“Za 2-3 mjeseca bio bih spreman. Još uvijek igram s 48 godina. Pola sata, dvadeset minuta… Da radim nešto takvo ludo, napravio bih to u Italiji, ne u inozemstvu”, završio je Totti.

Totti je istakao da nikada ne bi prihvatio ponudu Lazija, dok je spomenuo Inter kao klub koji ga je kontaktirao.

Tokom karijere igrao je na poziciji polušpice i napadača te je nekoć bio jedan od najboljih fudbalera na svijetu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...