ERDOGAN O SMRTI GULENA: "Kraj onih koji su manipulisali našom djecom"



Istakao je da očekuje da svi shvate da u budućnosti Turske nema mjesta za terorizam i "njegovu mračnu sjenu".

  • Svijet

  • Prije 3h  

  • 0

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je da će Turska odlučno nastaviti borbu protiv terorističke organizacije FETO.

Erdogan se obratio danas na skupu zvaničnika vladajuće Partije pravde i razvoja (AK) u turskoj prijestolnici Ankari, a komentarisao je i smrt vođe terorističke organizacije FETO Fetullaha Gulena.

"Zajedno s narodom Turske u noći 15. jula smo teroristima, izdajnicima iz redova FETO-a, koji su sijali smrt iz svih oružja, pokazali gdje im je mjesto", kazao je turski predsjednik.

Istakao je da je vođa terorista FETO-a bio neko ko je "manipulisao djecom".

"Kraj onih koji su manipulisali našom djecom tvrdeći da pomažu je nečasna smrt poput drugih sotona prerušenih u ljudska bića", rekao je Erdogan, dodajući da se nastavlja borba protiv terorista FETO-a.

"Sve institucije naše države, bilo u zemlji ili najudaljenijem dijelu svijeta, biće za vratom čopora hijena terorističke organizacije FETO", kazao je, prenosi Anadolija.

Istakao je da očekuje da svi shvate da u budućnosti Turske nema mjesta za terorizam i "njegovu mračnu sjenu".

Potom se dotakao i dešavanja na Bliskom istoku, posebno u Gazi i Libanu.

"Pokušavamo ojačati naš unutrašnji front, jer se vatra koju je Izrael zapalio u Gazi i koju sada nosi u Liban iz dana u dan približava našim granicama", rekao je Erdogan.

Istakao je također i da Turska želi poboljšati saradnju s grupom BRICS, izrazivši uvjerenje da će sadašnji samit BRICS-a u ruskom gradu Kazanju biti od ključnog značaja za jačanje saradnje zvanične Ankare s tim blokom zemalja.

Lideri zemalja BRICS-a stižu u Kazanj kako bi učestvovali na samitu te organizacije u utorak, na kojem se očekuje učešće 22 šefa država i šest čelnika međunarodnih organizacija.

Turski predsjednik bi kao gost trebao na skup stići u srijedu.

Trodnevni samit BRICS-a uključuje dugogodišnje članice Brazil, Rusiju, Indiju, Kinu i Južnu Afriku, zajedno s Egiptom, Etiopijom, Iranom i Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...