ŽELJKA IMA PAKLENI PLAN: "Zaustavit ćemo ga..."

Podsjetila je da je Prijedlog zakona o plinu zaustavljen na na kolegijumu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

  • Politika

  • Prije 2h  

  • 1

"Prijedlog zakona o državnoj imovini nije vanjska politika i oni koji se čude što nije pokrenut veto moraju to da znaju", rekla je članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović.

"Pitanje odbrane ide konsenzusom, a u vanjskoj politici imate mogućnost veta, to jest - dva puta morate biti preglasani. Iza drugog preglasavanja možete pokrenuti proceduru veta. Ako nije u pitanju ta oblast - zaustavljate na druge načine", pojasnila je Cvijanović.

Podsjetila je da je Prijedlog zakona o plinu zaustavljen na na kolegijumu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

"I nikad se nije ni razmatralo. A prije godinu dana su na isti način - preglasavanjem uputili Prijedlog zakona o plinu, za šta takođre nisu ovlašteni, kao ni u ovom slučaju", rekla je Cvijanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...