NEMA VIŠE: Meta Platforms zabranila praćenje aviona poznatih i slavnih

Meta je suspenziju opravdala kršenjem politike zaštite privatnosti, zbog koje je bio povećan rizik fizičkog ozljeđivanja pojedinih osoba.

  • HiTec

  • Prije 3h  

  • 0

Meta Platforms je suspendirala korisničke račune putem kojih se moglo pratiti kretanje privatnih aviona Elona MuskaMarka Zuckerberga i drugih poznatih i slavnih osoba.

 Računi na Instagramu i Threads koji prate privatne avione slavnih - uključujući Zuckerberga, Muska, Kim KardashianBilla GatesaJeffa Bezosa i Kylie Jenner - suspendirani su, objavio je vlasnik mnogih od njih Jack Sweeney

Meta je suspenziju opravdala kršenjem politike zaštite privatnosti, zbog koje je bio povećan rizik fizičkog ozljeđivanja pojedinih osoba.

Poveznice na račune na Instagramu/Threadsu koji prate letove bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, guvernera američke savezne države Floride Rona DeSantisa i drugih također više ne funkcioniraju. Sweeneyjev račun za praćenje mlažnjaka Taylor Swift onemogućen je krajem prošle sedmice.

U maju je američki predsjednik Joe Biden potpisao zakon koji vlasnicima privatnih aviona omogućuje anonimiziranje podataka o registraciji, piše Tech Crunch.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...