UBIJEN NA DUŽNOSTI: Na dan sahrane policajca Ozrena Marana Dan žalosti

Premijer Nijaz Hušić i članovi Vlade USK izrazili su duboko saučešće porodici Maran, kao i prijateljima i kolegama preminulog policajca.

  • Vijesti

  • Prije 3h  

  • 0

Vlada Unsko-sanskog kantona na današnjoj sjednici donijela je Odluku o proglašenju Dana žalosti na području tog kantona na dan sahrane Ozrena Marana, pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona koji je jučer ubijen na službenoj dužnosti.

Premijer Nijaz Hušić i članovi Vlade USK izrazili su duboko saučešće porodici Maran, kao i prijateljima i kolegama preminulog policajca.

Kantonalni premijer izjavio je da je gubitak pripadnika MUP-a veliki udarac za cijelu zajednicu, koja će se s tugom oprostiti od policajca.

Dan žalosti će biti obilježen spuštanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja na svim zgradama u kojima su smješteni organi kantonalne vlasti i lokalne samouprave.

Osim toga, odluka predviđa isticanje zastave na pola koplja i na svim zgradama u kojima se nalaze sjedišta pravnih lica te zgradama u kojima fizička lica obavljaju samostalne djelatnosti.

Ova odluka kantonalne vlade stupa na snagu odmah i bit će objavljena u Službenom glasniku USK.
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...