USIJANE GLAVE U SUSJEDSTVU: Srbijanski medij "prisvojio" Borac!

A nakon velikog trijumfa Banjalučana, stigla je i šokantna i skandalozna poruka iz Srbije. Tamošnji medij B92 svrstao je Borac u "srpske klubove".

  • Sport

  • Prije 2h  Prije 2h

  • 1

Fudbaleri Borca sinoć su ispisali nove stranice historije banjalučkog kluba. Prvak Bosne i Hercegovine slavio je na gostovanuju gostovanju kod Apoela u Nikoziji sa 1:0, u meču drugog kola Konferencijske lige, što im je prva pobjeda u historiji kada su u pitanju grupna UEFA takmičenja. 

A nakon velikog trijumfa Banjalučana, stigla je i šokantna i skandalozna poruka iz Srbije. Tamošnji medij B92 svrstao je Borac u "srpske klubove". 

"Nevjerovatno zvuči, ali Borac je prvi srpski klub (iz BiH) koji je uspio da ostvari pobjedu na gostovanju u evropskim klupskim takmičenjima u posljednje dvije godine", piše u tekstu. 

alt

Kolega sa B92 očito je polupao lončiće. Mogao bi pogledati na zvanični stranicu Evropske fudbalske federacije (UEFA) na kojoj se može uvjeriti da pored Borca stoji zastava BiH, države čiji je ovaj klub i prvak! Kratko i jasno, Borac nije srpski, nego bosanskohercegovački klub. I tu sva priča završava...

(Faktor)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...