VOJIN MIJATOVIĆ NAKON UBISTVA POLICAJCA U KRUPI: Čemu sad strah "patriote" troglave?

"Za crkve i džamije imamo para, za škole nemamo, nikad više “vernika”, a manje ljudi, vrednosti i morala..."

  • Mini market

  • Prije 3h  Prije 3h

  • 0

Vojin Mijatović izrazio je saučešće porodici ubijenog policajca Ozrena Marana, ali u svojoj objavi na Facebooku ističe i širi problem društva u kojem živimo. Kako kaže da već 27 godina svakodnevno slušamo rasprave o ratu, optuživanju, veličanju „svojih“ heroja i okrivljavanju drugih za zločine. Politički i vjerski lideri, prema njegovim riječima, konstantno podržavaju nacionalizam, dok pravosuđe pušta presuđene kriminalce, a vjerske institucije podupiru podjele, zanemarujući stvarne ljudske vrijednosti.

Mijatovićevu objavu u nastavku prenosimo u cjelosti:

- Izražavam najdublje saučešće porodici ubijenog policajca Ozrena Marana. Nema dana unazad 27 godina da barem jednom dnevno ne čujemo raspravu o prokletom ratu, o tome ko je kriv, ko je heroj, ko zločinac……

Nema dana unazad 27 godina da “nacionalni” politički lideri ne slave “svoje” heroje, a okrivljuju tuđe zločince, svako u svojoj verziji.

Nema dana unazad 27 godina da verski lideri i verske zajednice ne provlače verske razlike i stoje čvrsto iza “ nacionalnih” političkih lidera.

Nema dana unazad 27 godina da pravosuđe ne pušta na slobodu presuđene kriminalce, pa čak i kad ostanu u zatvoru, veličaju njihovu “nevinost”, “nacionali” politički lideri i verski velikodostojnici.

Za crkve i džamije imamo para, za škole nemamo, nikad više “vernika”, a manje ljudi, vrednosti i morala.

I pod zastavom Boga, Allaha, svetaca i ostalih šta se sada čudite i pravite ludi, zašto ste sada uplašeni, pa vi 27 godina podržavate svi, svako svoje “nacionalne” lidere, verske velikodostojnike, heroje i zločince, šta vam sada nije jasno.

ZAKAZALI SMO KAO DRUŠTVO, BUDUĆNOST NAM JE JADNA, DRUŠTVO SMO IZGUBILI, DRŽAVU ĆEMO PROKOCKATI, ALI BEZ PREDAJE DO POSLEDNJEG OD NAS, NE ODUSTAJTE OD PROŠLOSTI, JEL BUDUĆNOST OČIGLEDNO NE ŽELITE.

Je**la vas vaša i istorija i historija i isti koje podržavate, koji su vam od dece napravili ubice, napisao je Mijatović na Facebooku

EKSTREMIZAM NAŠ NASUŠNI, ČEMU SADA STRAH “PATRIOTE” TROGLAVE Izražavam najdublje saučešće porodici ubijenog...

Objavljuje Vojin MijatovicSubota, 26. listopada 2024.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...