UBJEDLJIVA POBJEDA ROĐENIH: Velež pružio odličnu partiju protiv Posušja

Drugi dio je Velež otvorio još bolje, a već u 47. minuti je imao novu šansu

  • Sport

  • Prije 3h  

  • 0

Velež je večeras u susretu 11. kola Wwin lige BiH rezultatom 3:0 savladao Posušje, odigravši bolju partiju nego u ranijim mečevima.

Od početka meča, Velež je bio bolji tim, a već u osmoj minuti Haskić je nakon dodavanja Vehabovića pogodio mrežu gostiju. Ipak, dosuđen je ofsajd, koji je VAR potvrdio. Bila je to međutim naznaka u kojem će se pravcu kretati utakmica, a do kraja poluvremena Velež je još nekoliko puta zaprijetio. Pokušao je Vehabović, šansu je imao i Haskić, a dva puta je pokušavao i Pršeš, no promjene rezultata nije bilo.

Drugi dio je Velež otvorio još bolje, a već u 47. minuti je imao novu šansu. Išasegi je izblokiran na gol liniji, da bi nekoliko minuta kasnije bio izblokiran i Haskić. Ipak, bilo je jasno da Posušje ne može zadržati pozitivan rezultat svojim načinom igre, a već u 55. minuti, domaćima je dosuđen penal nakon što je lopta u ruku pogodila Lellija nakon dodavanja Vehabovića.

Precizan je sa bijele tačke bio Mlinarić, koji je Veležu dodatno olakšao nastavak meča. U 65. minuti, Museliani je pobjegao odbrani gostiju, te pogodio za 2:0, nakon čega je sve bilo riješeno, navodi Sport1.

Imalo je Posušje nakon toga jednu šansu preko Rozića, koji nije bio precizan, prije nego je u 82. minuti Nermin Haskić sjajnim potezom stvorio prostor za udarac, nakon čega je pogodio mrežu gostiju za 3:0.

Meč je na kraju i okončan sa 3:0, čime je Velež stigao na zbir od 12 bodova. S druge strane, Posušje ima 14 bodova. Posušje je peto na tabeli, a Velež je skočio na deveto mjesto.


  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...