PUTIN OTVORENO PRIJETI: Ukoliko se to dogodi - odgovorit ćemo primjereno...

-Ukrajinska vojska nije sposobna to učiniti samostalno, ne može, rekao je Putin.

  • Evropa

  • Prije 15h  

  • 0

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da Moskva smišlja različite načine odgovora ako Sjedinjene Države i njezine saveznice u NATO-u dopuste Ukrajini da upotrijebi zapadno oružje dugog dometa za udare duboko u Rusiju.

Rusko ministarstvo odbrane razmišlja o tome kako odgovoriti na moguće udare dugog dometa na ruski teritorij, ponudit će niz odgovora, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin novinaru državne televizije Pavelu Zarubinu, prema videosnimci objavljenoj na Zarubinovu profilu za razmjenu poruka na Telegramu.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski mjesecima moli saveznike Kijeva da dopuste Ukrajini da ispaljuje zapadne projektile dugog dometa, uključujući američke ATACMS i britanske Storm Shadows, duboko na ruski teritorij kako bi se ograničila sposobnost Moskve za napade na njegovu zemlju.

Na pitanje postavljeno Putinu jesu li zemlje NATO-a čule njegove prethodne izjave da bi takav potez države koje opskrbljuju Kijev raketama dugog dometa izravno uvukao u rat, odgovorio je: 

-Nisu mi ništa rekli o tome, ali se nadam da su čuli. 

-Jer, naravno, i mi ćemo morati donijeti neke odluke za sebe, dodao je.

Putin je rekao i da je malo rano govoriti o tome kako tačno, kada i gdje će Rusija odgovoriti, ali da će Moskva, ako budu odobreni udari dugog dometa, morati odgovoriti primjereno. Rekao je da samo osoblje iz zemalja NATO-a može upravljati specifičnom opremom koju Ukrajina želi jer Kijev nema potrebne stručnjake.

-Ukrajinska vojska nije sposobna to učiniti samostalno, ne može, rekao je Putin.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...