TUŽNE VIJESTI: U 53. godini preminuo novinar Mirsad Zulić

Od 1996. godine bavio se novinarstvom, prvo u tadašnjoj Radio "Kalesiji", a potom, od 1998. godine u Radiju "Feral". Bio je i dopisnik brojnih medija u BiH i u Hrvatskoj

  • Društvo

  • Prije 2h  

Mirsad Zulić, kalesijski novinar i dugogodišnji urednik na Radiju "Feral", preminuo je sinoć u 53. godini, nakon teške bolesti.

Rođen je 1. septembra 1972. godine u Saračima. Srednju školu je završio u Kalesiji, a zvanje – diplomirani menadžer javne uprave stekao je na banjalučkom fakultetu "Apeiron".

Od 1992. do 1995. godine bio je pripadnik Armije BiH. Od 1996. godine bavio se novinarstvom, prvo u tadašnjoj Radio "Kalesiji", a potom, od 1998. godine u Radiju "Feral". Bio je i dopisnik brojnih medija u BiH i u Hrvatskoj.

Pored novinarstva bio je aktivan u društvenoj zajednici, bio je savjetnik načelnika kalesijske općine za odnose s javnošću, zatim član Skupštine RTVTK, član Školskog odbora MSŠ Kalesija, član Upravnog odbora Fudbalskog kluba "Bosna" Kalesija i Upravnog odbora Odbojkaškog kluba "Bosna" Kalesija i drugih nevladinih organizacija i udruženja.

Iza Mirsada su ostali supruga i dvije kćerke.

trenutak ...