Vijesti
FEDERALNO MINISTARSTVO POZIVA VIJEĆE MINISTARA: "Osigurajte nesmetan rad Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH!"
Prije 13 min0
(...) kod punjenja glavice crnog luka.
Gastro
Prije 3h Prije 3h
0
Tradicionalna jela uvijek su najbolji izbor, posebno tokom hladnih dana.
Ako želite da iznenadite svoje ukućane, onda im napravite sogan dolmu.
Ovo jelo nije zahtjevno, samo je potrebno uložiti malo ljubavi i truda.
Sastojci:
6 većih glavica crnog luka
300 gr miješanog faširanog mesa
100 gr riže
2 čehna bijelog luka
2 kašičice sitno sjeckanog peršuna
maslinovo ulje
500 ml povrtnog temeljca
1 kašika sosa od paradajza
so i biber
Priprema:
1. U dublju šerpu uspite vodu da se kuha. Za to vrijeme, ogulite glavice crnog luka, pa kad voda provri, ubacite cijele glavice da se kuhaju najviše do 10 minuta, sve dok ne omekšaju.
2. Poslije tog vremena, izvadite glavice, i ostavite sa strane da se ohlade.
3. U međuvremenu, na maslinovom ulju propržite sitno sjeckan bijeli luk.
4. U većoj zdjeli pomiješajte faširano meso, rižu, proprženi bijeli luk, sos od paradajza, suhi peršun, so i biber pa dobro promiješajte.
5. Budite vrlo pažljivi kada budete punili glavicu crnog luka.
6. U vatrostalnu posudu sipajte malo ulja pa poredajte punjeni luk.
7. Prelijte povrtnim temeljcem sve do vrha, odnosno nivoa luka.
8. Poklopite i kuhajte na srednjoj temperaturi oko 30 ili 40 minuta, sve dok riža u jelu ne bude gotova.
Prijatno!:)
Vijesti
FEDERALNO MINISTARSTVO POZIVA VIJEĆE MINISTARA: "Osigurajte nesmetan rad Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH!"
Prije 13 min0
Mini market
OPASNE OPTUŽBE FEDERALNOG DELEGATA ILIJE NAKIĆA: "Na bošnjačkim dijelovima BIH postoji militarizacija djece!"
Prije 20 min0
Politika
NERMIN PEĆANAC NIJE OPTIMISTA: "Nama je bitnije ima li u Bosni i Hercegovini još pripadnika KOS-a..."
Prije 21 min0
Šareni svijet
UŽAS NA TRIBINAMA: Pogledajte šta je Cristiano Ronaldo uradio dječaku STRAŠNIM udarcem u 96. minuti (VIDEO)
Prije 22 min0
Gastro
RECEPT STARI, UVIJEK PALI: Napravite hurmašice prema tradicionalnoj recepturi i iznenadite ukućane (VIDEO)
29. Okt. 20240
Gastro
VRHUNSKA POSLASTICA OD JEDNOSTAVNIH SASTOJAKA: Napravite kremastu medenu tortu po ovom receptu
28. Okt. 20240
Gastro
VRLO JE POPULARAN NA BALKANU: Ovo je povrće koje sadrži sve što nam treba, pa i mnoštvo...
Prije 22h0
Gastro
KAD VAM SE JEDE SLATKO NA KAŠIkU: Napravite ovaj mousse od 3 sastojka
29. Okt. 20240
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.