Gastro
BRZA PITA NA ITALIJANSKI NAČIN: Na prazničnom meniju su cannelloni od piletine, lagano i ukusno jelo za sve generacije (VIDEO)
31. Dec. 20200
Naš današnji obrok sprema se za 45 minuta, donosimo recept za četiri osobe.
Gastro
10. Nov. 2024
0
SASTOJCI
250 g gotovo svježeg gotovog tijesta
800 g mini paradajza
200 g mozzarella sira
limun
30 g meda
2 jaja
kašičica senfa
italijanska mješavina začina
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol
svježe mljeveni biber
SASTOJCI
Gotovo tijesto za pite zajedno s papirom za pečenje rasporedimo po kalupu za pite. Tijesto po dnu izbodemo viljuškom i stavimo u zagrijanu pećnicu na 180°C, 10 minuta.
Za to vrijeme u čistu zdjelu razbijemo 2 cijela jaja, dodamo svježi sir, med, senf, začinimo italijanskom mješavinom začina, dodamo nekoliko kapi soka od limuna i sve zajedno izmiješamo.
Po dnu ispečenog tijesta rasporedimo nadjev od sira i preko njega slažemo miniparadajze. Na vrh pite dodamo na kockice narezan sir mozzarellu.
Pripremljenu pitu stavimo u pećnicu na 200°C, 30 minuta.
Prijatno!
Show
NAKON ŠUŠKANJA O RASTAVI: Konačno se oglasio Barack Obama
Prije 3h0
Hronika
MUŠKARAC UBIJEN ISPRED SVOJE KUĆE: Opsadno stanje u Sremskoj Mitrovici, policija traga za ubicom
Prije 4h0
Svijet
POLARNO VRIJEME ZAHVATIĆE VEĆI DIO SAD-a: Trumpova inauguracija će biti u zatvorenom
Prije 4h0
Kultura
JEDAN OD NAJIŠČEKIVANIJIH HORORA GODINE DOBIO JE NOVI TRAILER: Evo šta kažu fanovi (VIDEO)
Prije 4h0
Gastro
MOŽE I OD GOTOVE JUFKE: Napravite pitu krompirušu prema našem receptu, i ne zaboravite jogurt...
16. Jan. 20250
Gastro
TURŠIJA, SASTAVNI DIO ZIMNICE: Za njenu pripremu možete koristiti nekoliko različitih vrsta povrća, a glavni sastojci su...
15. Jan. 20250
Gastro
DOVOLJNA JE SAMO JEDNA JABUKA: Na brzinu napravite desert s istoka i oduševite ukućane… (VIDEO)
15. Jan. 20250
Gastro
PRIJEDLOG ZA DORUČAK, PRIPREMA VRLO KRATKO TRAJE: Ispržite jaja sa paradajzom i fetom po ovom receptu
Prije 19h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.