Gastro
BRZA PITA NA ITALIJANSKI NAČIN: Na prazničnom meniju su cannelloni od piletine, lagano i ukusno jelo za sve generacije (VIDEO)
31. Dec. 20200
Naš današnji obrok sprema se za 45 minuta, donosimo recept za četiri osobe.
Gastro
10. Nov. 2024
0
SASTOJCI
250 g gotovo svježeg gotovog tijesta
800 g mini paradajza
200 g mozzarella sira
limun
30 g meda
2 jaja
kašičica senfa
italijanska mješavina začina
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol
svježe mljeveni biber
SASTOJCI
Gotovo tijesto za pite zajedno s papirom za pečenje rasporedimo po kalupu za pite. Tijesto po dnu izbodemo viljuškom i stavimo u zagrijanu pećnicu na 180°C, 10 minuta.
Za to vrijeme u čistu zdjelu razbijemo 2 cijela jaja, dodamo svježi sir, med, senf, začinimo italijanskom mješavinom začina, dodamo nekoliko kapi soka od limuna i sve zajedno izmiješamo.
Po dnu ispečenog tijesta rasporedimo nadjev od sira i preko njega slažemo miniparadajze. Na vrh pite dodamo na kockice narezan sir mozzarellu.
Pripremljenu pitu stavimo u pećnicu na 200°C, 30 minuta.
Prijatno!
Regija
POLITOLOG BOBAN STOJANOVIĆ: "Aleksandar Vučić je napravio najjadniji potez ikada, Srbiju ne mogu da definišem kao državu...“
Prije 14 min0
Hronika
DETALJI DRAME U NJEMAČKOJ: Pretresi na više lokacija, uhapšen državljanin BiH, priznao je sve...
Prije 26 min0
Evropa
NEZAPAMĆEN SKANDAL TRESE MAĐARSKU: "Sve je laž, Orban je snimke kupio od moje..."
Prije 36 min0
Svijet
TRUMP ŠOKIRAO CIJELI SVIJET: Novoizabrani američki predsjednik imenovao ministra odbrane, pozato i čime će se baviti Elon Musk....
Prije 46 min0
Gastro
SPECIJALITET DANA: Danas pravimo neobičnu pitu, sve sastojke već imate u kući...
10. Nov. 20240
Gastro
NAPRAVITE HERCEGOVAČKI IZLJEVAK JOŠ VEČERAS, SVE VEĆ IMATE KOD KUĆE: Jednostavno, ukusno i jeftino
11. Nov. 20241
Gastro
SPECIJALITET BOSANSKE KUHINJE: Napravite vrhunski kadaif prema tradicionalnoj recepturi, nema šanse da ne uspije…
11. Nov. 20240
Gastro
MOŽE I BEZ MESA: Danas pravimo paprike punjene rižom, još kad napravite salatu… (VIDEO)
Prije 23h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.