SPECIJALITET S OKUSOM MEDITERANA: Grčke lepinje – brzi zalogaj savršenog okusa...

Obrađeno na ovaj način tijesto ostane tanko i bude hrskavo.

  • Gastro

  • Prije 3h  

  • 0

SASTOJCI

350 ml grčkog jogurta

300 g brašna

20 g putera

2 kašike maslinovog ulja

mala ravna kašika soli

1 prašak za pecivo

nekoliko listova sira

nekoliko listova šunke

PRIPREMA

Stavite grčki jogurt u činiju, dodajte so, prašak za pecivo, ulje i promiješajte. Dodajte brašno i zamijesite tijesto. Rastanjite ga na pola cm debljine, podijelite na pola i poređajte sir i šunku.

Jednu polovinu prekrijte drugom. Izrežite na kvadrate. Pržite u tiganju 4 minuta sa jedne i 4 minuta sa druge strane na srednjoj temperaturi.

Prijatno!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...