Vijesti
KONAKOVIĆ ŽESTOKO UDARIO NA LIDERA DEMOKRATSKE FRONTE: "Željko Komšić je imenovao Željanu Zovko za ambasadoricu BiH u Španiji" (VIDEO)
Prije 6h3
Lagano, zdravo i puno okusa, a priprema traje manje od pola sata.
Gastro
24. Apr. 2025
0
U potrazi ste za jelom koje će očarati vaš nepce, ali i ostaviti dojam elegancije na stolu, a da pritom ne zahtijeva sate provedene u kuhinji? Fileti orade s mirisom limuna i začinskim biljem idealan su izbor. Ovo jelo spoj je jednostavnosti i sofisticiranosti – lagano je, zdravo i puno okusa, a priprema traje manje od pola sata. Savršeno za svaki dan, ali i dovoljno posebno za goste.
Sastojci:
4 fileta orade
sok jednog limuna
3 režnja češnjaka
grančica ružmarina
svježi peršin
maslinovo ulje
sol i papar po ukusu
Priprema:
Filete začinite solju i paprom, pa ih posložite u posudu za pečenje prethodno premazanu maslinovim uljem. Prelijte ih svježe iscijeđenim limunovim sokom. Po vrhu rasporedite sitno nasjeckani češnjak, dodajte grančicu ružmarina i pospite nasjeckanim peršinom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C između 15 i 20 minuta, ovisno o debljini fileta.
Za potpuni mediteranski doživljaj, poslužite uz blitvu i krumpir – klasičnu, ali uvijek ukusnu kombinaciju.
Vijesti
KONAKOVIĆ ŽESTOKO UDARIO NA LIDERA DEMOKRATSKE FRONTE: "Željko Komšić je imenovao Željanu Zovko za ambasadoricu BiH u Španiji" (VIDEO)
Prije 6h3
Politika
BAKIR IZETBEGOVIĆ ZAGRMIO NA KRITIČARE ALIJE: "Lako je mudrovati iz toplih kancelarija, u rovovima je GINULO 500 MJESEČNO naših vojnika"
Prije 7h0
Estrada
NASTALA 1991. GODINE: Bivša švedska ministrica objavila fotografiju s Halidom Bešlićem (FOTO)
Prije 7h0
Vijesti
GASI SVE I MOTAJ KABLOVE: Dodikova vlast zastupa hrvatske interese (VIDEO)
Prije 7h0
Gastro
AL' JEDAN DODATAK MIJENJA SVE: Karamelizirane mrkve će vam postati omiljeni prilog ako ih budete pripremali na ovaj način
12. Dec. 20250
Gastro
OD AMATERA DO KULINARSKOG MAHERA: Napravite pohovane palačinke s piletinom i oduševite ukućane...
11. Dec. 20250
Gastro
RECEPT STARI UVIJEK PALI: Na brzinu napravite polagani burek i ne zaboravite jogurt… (VIDEO)
12. Dec. 20250
Gastro
URADITE TO VEĆ TOKOM OVOG VIKENDA: Piletinu marinirajte u ovom sastojku, dodajte i začinsko bilje ako želite, pa će biti...
Prije 20h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.