BEZ BRAŠNA I ŠEĆERA: Danas pravimo arapski kolač, poslasticu za sve generacije...

Okus vas neće razočarati.

  • Gastro

  • Prije 2h  

  • 0

SASTOJCI

120 g ovsenih pahuljica

200 ml toplog mlijeka

2 jajeta

2 banane

kašičica ekstrakta vanile (ili 1 kesica vanilinog šećera)

40 g kakao praha

kašičica praška za pecivo

orasi za posipanje

čokoladne mrvice za posipanje

100 grama čokolade

40 ml mlijeka

PRIPREMA

Sipajte zobene pahuljice u posudu, pa prelijte toplim mlijekom i ostavite na 10 minuta.

Potom u drugu posudu razbijte jaja, pa dodajte pasirane banane. Ubacite i vanilin šećer, pa sve dobro umutite žicom. Dodajte kakao prah i prašak za pecivo, pa dobro promiješajte da se sjedini.

Sipajte ovsene pahuljice potopljene sa mlijekom, pa promiješajte.

Sipajte u kalup za pečenje, podmazan ili obložen pek-papirom, pa pospite sjeckanim orasima i čokoladnim mrvicama, rendanom čokoladom ili nečim sličnim.

Pecite u rerni prethodno zagrijanoj na 180 stepeni, oko 15-20 minuta. Kad bude gotovo, sitno isjeckajte čokoladu, pa je otopite u 40 ml proključalog mlijeka uz miješanje i time prelijte kolač.

Prijatno!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...