NAJSKUPLJI PROMAŠAJ IKAD: Platili ga čak 62 miliona eura, a on odigrao svega 32 minute i završio sezonu

Mladi belgijski veznjak Romeo Lavia personificira očajnu sezonu londonskog kluba

  • Sport

  • 29. Mar. 2024  

  • 0

Chelsea ulazi u još jednu završnicu sezone koju londonski klub gotovo sigurno neće pamtiti po dobrom. Nakon silnih ulaganja na tržištu trenutno 11. mjesto koje bivši europski prvak zauzima u Premier ligi rezultat je ispod svakih kriterija za trofejne standarde družine sa Stamford Bridgea.

U preostalih deset prvenstvenih utakmica Chelsea kroz prvenstvo može uhvatiti realno jedino mjesto koje vodi u Konferencijsku ligu, no to sigurno nije nešto što će izazvati oduševljenje, dok šansa za trofej još uvijek ipak postoji s obzirom na plasman u polufinale FA kupa, ali na suprotnoj strani stajat će najteži mogući suparnik - Manchester City.

Kada su novi igrači u pitanju, promašena sezona Chelseaja možda se najbolje ogleda u primjeru 20-godišnjeg belgijskog veznjaka Romea Lavie, koji je prošlog ljeta stigao u Chelsea iz Southamptona za čak 62 miliona eura, ali je u cijeloj sezoni zbog povrede bedrenog mišića odigrao tek 32 minute (u utakmici protiv Crystal Palacea 27. decembra), da bi u konačnici londonski klub sada objavio da će Lavia zbog spomenute povrede propustiti ostatak sezone.

Lavia se istaknuo u dresu Southamptona i bez obzira na to što su Sveci ispali iz elitnog razreda engleskog nogometa pokazao da se radi o igraču vrijednom pozornosti. Uostalom, nije slučajno da je za Belgijca bio zainteresiran i Liverpool, ali je u konačnici Lavia odabrao londonsku prijestolnicu i Chelsea, ali za sada se njime najviše bavila ljekarska služba Chelseaja, a najmanje menadžer londonskih plavih Mauricio Pochettino. Vlasnik kluba Todd Boehly smijenio je i šefa ljekarske službe zbog mnogobrojnih povreda igrača, ali to za Laviju u ovom trenutku nije od presudne važnosti s obzirom na to da je šteta već učinjena, a premijerna sezona za Belgijca u dresu Chelseaja potpuno promašena.

Velike ambicije

"Došao sam u Chelsea s velikim ambicijama, ali morao sam se suočiti s malo je reći frustrirajućom sezonom. Učinit ću sve što je u mojoj moći da početak sljedeće sezone dočekam spreman, jer jedva čekam zaigrati u kontinuitetu za Chelsea i pomoći suigračima", istaknuo je Lavia.

Belgijski veznjak označen je kao jedan od klupskih projekata, a povjerenje u Laviju nije izgubio niti menadžer Chelseaja Mauricio Pochettino.

"Lavia je idealan za projekt Chelseaja, u kojem glavnu ulogu moraju imati mladi igrači. No, na ovakve stvari ne može se utjecati. To je peh, no barem ćemo na početku sljedeće sezone imati jedno pojačanje u rosteru, a da ovog puta nismo potrošili niti funtu", zaključio je Pochettino.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...