PROCURILI PODACI KOJI SVE OTKRIVAJU: Bingo je neprikosnoveni kralj bh. privrede!

Bingo ima najveću mrežu maloprodajnih objekata u Bosni i Hercegovini ali i značajan broj proizvodnih objekata u raznim oblastima.

  • Ekonomija

  • 29. Mar. 2024  

  • 1

Kompanija Bingo iz Tuzle ostvarila je rekordne rezultate u prošloj godini.

Kompanija je ostvarila lidersku poziciju u Federaciji BiH po tri ključna parametra – prihodima, zaradi i broju zaposlenih, objavljuje BiznisInfo.ba.

Bingo je stigao do rekordnih prihoda od skoro dvije milijarde KM, tačnije 1.948.986.787 KM. Godinu prije prihodi su bili 1.643.450.387 KM.

Dobit firme je narasla na 158.360.440 KM u prošoj godini, sa 117.125.912 KM u 2022.

Kompanija je osiguravala posao za čak 8.108 uposlenih.

Bingo ima najveću mrežu maloprodajnih objekata u Bosni i Hercegovini ali i značajan broj proizvodnih objekata u raznim oblastima.

Kompanija je poznata po tome što svu zaradu reinvestira u BiH otvarajući stalno nove pogone i objekte te upošljavajući domaću radnu snagu.

Osim toga, u posljednje vrijeme značajno je popravljen i položaj radnika.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...