TRUMP IZRAZIO ŽELJU: Da se njegova glava ukleše u planini Rushmore, evo šta mu je na to rekla guvernerka Južne Dakote

“Počela sam da se smijem. On se nije smijao, bio je potpuno ozbiljan. Rekao mi je: ‘Kristi, dođi ovamo, daj mi ruku’.

  • Svijet

  • 10. Avg. 2020  10. Avg. 2020

  • 0

Administracija Bijele kuće kontaktirala je guvernerku Južne Dakote Kristi Noem razgovarajući o mogućnosti dodavanja lika Donalda Trumpa na Mount Rushmore – spomenika isklesanog u stijeni na kojem se nalaze likovi četiri američka predsjednika: Georga Washingtona, Thomasa Jeffersona, Abrahama Lincolna i Theodore Roosevelta.

Trump je zatim došao u posjetu Južnoj Dakoti tokom proslave Dana nezavinosti 4. jula, a guvernerka kaže da je predsjednik donio sa sobom metar dugačku repliku Mount Rushmora koja je uključivala i njegovo lice, piše “New York Times”.

Američki predsjednik je još 2018. godine nagovijestio Kristi Noem svoju želju o dodavanju svog lika na spomenik.

Njih dvoje su tokom guvernerkine tadašnje posjete Bijeloj kući razovarali u Ovalnoj kancelariji kada joj je Trump rekao da je njegov san da se nađe na Mount Rushmoreu, na šta je ona mislila da se šali.

“Počela sam da se smijem. On se nije smijao, bio je potpuno ozbiljan. Rekao mi je: ‘Kristi, dođi ovamo, daj mi ruku’. Rukovali smo se i ja sam ga pozvala da dođe u posjetu Južnoj Dakoti: ‘Gospodine predsjedniče, treba da dođete kod nas do Mount Rushmorea’. Tada mi je rekao: ‘Da li znaš da mi je san da moje lice bude na Mount Rushmoreu?'”, rekla je tada guvernerka.

Tokom svoje pojsete 4. jula Trump je održao govor u kojem je branio Mount Rushmore, ističući da će “stajati zauvijek kao vječna počast našim precima i slobodi”.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...