PREMIJER NOVALIĆ OTKRIVA DETALJE: Turski investitori grade dvije fabrike u BiH, ZAPOSLIT ĆE 200 RADNIKA, jedna od firmi je vodeća u industriji od koje svi strepe

Novalić kaže da se dogovaraju lokacije za dvije fabrike.

  • Ekonomija

  • 22. Jan. 2021  22. Jan. 2021

  • 1

U posjeti Bosni i Hercegovini ovih dana borave investitori iz Turske, koji namjeravaju ulagati u sektor namjenske industrije u Bosni i Hercegovini. 

Već su održani sastanci u Živinicama i Konjicu. Turski investitori su s načelnikom Živinica Samirom Kamenjakovićem razgovarali o projektu koji bi se realizirao u poslovnoj zoni grada. Prema riječima načelnika, projekt je vrijedan 70 miliona maraka, a zaposlenje će pronaći oko 100 ljudi, domaćih kadrova iz oblasti industrije i hemije.

Dolazak investicije rezultat je posjete premijera FBiH Fadila Novalića, koji je prilikom posljednjeg boravka u Turskoj imao konstruktivan sastanak sa predstavnicima kompanije iz ove zemlje, što će, izvjesno je, rezultirati i implementacijom ovog značajnog projekta.

Novalić za Vijesti.ba kaže da se dogovaraju lokacije za dvije fabrike.

- Meni je jako drago da je kompanija 'Ateşçi' prepoznala Bosnu i Hercegovinu kao interesantnu za investiranje. Mi smo s tom kompanijom obavili više sastanaka i ovih dana su održani tehnički sastanci. Dogovaramo se o lokacijama dvije fabrike. Nastojat ćemo da pomognemo investitorima da prođu kroz svu proceduru izdavanja raznih dozvola - kaže Novalić za Vijesti.ba i dodaje:

- Ove dvije fabrike bi na samom početku njihovog rada zaposlile nešto više od 200 radnika, a naravno, rastom kompanije i ovaj broj radnika bi se povećavao. U narednim mjesecima ćemo imati posjete investitora, nadam se da ću i tada imati dobrih vijesti kao što su ove s kompanijom 'Ateşçi'.

Predstavnici firme “Ateşçi” , koja je jedna od vodećih kompanija koje se bave proizvodnjom mašina za namjensku industriju u svijetu, i predstavnici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine posjetili su jučer i Općinu Konjic, gdje su se sastali s općinskim načelnikom Osmanom Ćatićem i predstavnicima Privrednog društva "Igman" Konjic.

Cilj posjete bio je uspostavljanje saradnje s Općinom Konjic i privrednim preduzećima iz Konjica.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...