ADVOKAT POTVRDIO: Batku ukinute sve mjere, MOŽE NAPUSTITI SARAJEVO i...

Čehajiću se na teret stavljaju krivična djela vezana za prikupljanje novca koji je trebao biti za liječenje bolesnika i transplantaciju organa osobama iz BiH u inostranstvu.

  • Društvo

  • 22. Jan. 2021  22. Jan. 2021

  • 0

Advokat Omar Mehmedbašić potvrdio je za "Oslobođenje" da je Kantonalni sud u Sarajevu danas odbio prijedlog Tužilaštva KS te da su ukinute sve mjere zabrane Almiru Čehajiću Batku

Naime, kako je pojasnio Almir Čehajić Batko, sada može napustiti područje Kantona Sarajevo. 

- Batko sada može putovati, dakle može napustiti područje Kantona Sarajevo. Također, on se više ne mora javljati policiji. Između ostalog, u rješenju Kantonalnog suda navodi se da je ukinuta i zabrana rada u Udruženju "Otvorena mreža" - kazao je Mehmedbašić. 

Podsjećamo, Čehajiću se na teret stavljaju krivična djela vezana za prikupljanje novca koji je trebao biti za liječenje bolesnika i transplantaciju organa osobama iz BiH u inostranstvu. Sumnjiči se da je pribavio protupravnu imovinsku korist od najmanje 625.427 KM.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...