TRENERSKI IZAZOV: Vedad Ibišević pronašao iznenađujući angažman daleko od Evrope

Za Ibiševića je ovo povratak u SAD, s obzirom na to da je 2003. godine igrao na koledžu za St. Louis.

  • Sport

  • 03. Feb. 2024  

  • 0

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević dobio je posao u New York Red Bullsima, članu američke Major League Soccer.

Ibišević će raditi kao asistent glavnom treneru Sandru Schwarzu, a klubu će se pridružiti kada budu riješene administrativne barijere, odnosno pribavljene radne dozvole. 

Popularni Vedo sarađivao je sa Schwarzom u Herthi, gdje je i počeo trenersku karijeru.

Za Ibiševića je ovo povratak u SAD, s obzirom na to da je 2003. godine igrao na koledžu za St. Louis. Poslije toga se vratio u Evropu, potpisao za PSG, a zatim je branio boje Aachena, Hoffenheima, Stuttgarta, Herthe i Schalkea, navodi Faktor.

Ibišević je u dresu reprezentacije BiH odigrao 83 meča i postigao 28 golova. Nastupio je za Zmajeve na historijskom Mundijalu u Brazilu 2014. godine, a bio je strijelac prvog gola za BiH u historiji FIFA Svjetskih prvenstava protiv Argentine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...