SRETNO, MAJSTORE: Legendarni Vedad Ibišević okončao nogometnu karijeru i ekspresno dobio novi posao

Ibišević je zadovoljan zbog činjenice da je u klubu koji voli, krenuo u nove izazove.

  • Sport

  • 04. Avg. 2021  04. Avg. 2021

  • 0

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević (36) završio je profesionalnu fudbalsku karijeru i ekspresno je započeo trenersku.

Legendarni napadač okončao je profesionalnu karijeru, ali neće biti bez obaveza, jer je postao trener u Herthi.

Ibišević će voditi brigu o napadačima prvog tima te klupske akademije i na taj način će legendarni bh. napadač početi trenersku karijeru.

"Uvjeren sam da će svojim iskustvom pomoći našim ofanzivnim igračima da postanu još bolji", rekao je sportski direktor Herthe Fredi Bobić.

Trener Pal Dardai također je sretan što će pored sebe imati čovjeka kao što je Ibišević.

"Vedad je uvijek bio moja produžena ruka na terenu. On je pravi vođa i radujem se saradnji s njim."

Ibišević je zadovoljan zbog činjenice da je u klubu koji voli, krenuo u nove izazove.

"Nakon što je postalo jasno da ću završiti karijeru, imao sam jako dobre razgovore sa predstavnicima Herthe, posebno s Fredijem i Palom. Klub mi je u srcu, osjećam se kao Herthanrer i sretan sam i zadovoljan što sam preuzeo ovu dužnost", poručio je Ibišević.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...