NJEMAČKA KORPORACIJA IMA OZBILJNE PLANOVE U NAŠOJ ZEMLJI: Lidl u Bosni i Hercegovini pravi mega-građevinu veličine OSAM FUDBALSKIH TERENA!

Kapacitet će biti 40.000 paletnih mjesta.

  • Ekonomija

  • 02. Mar. 2024  

  • 0

Njemački maloprodajni lanac Lidl uveliko se sprema za početak poslovanja na tržištu Bosne i Hercegovine.
Iako ćemo na otvaranje prvih prodavnica, prema informacijama BiznisInfo.ba, sačekati još dvije do tri godine, aktivnosti su u punom jeku i radi se punom parom na pripremi i gradnji objekata, zapošljavanju i obuci radnika itd.

Mnogi naši sugrađani već rade u Lidlu, a neki od njih prolaze obuku u okviru Lidla u nekoj od država u kojima ova kompanija posluje.

Firma Lidl BH nedavno je povećala kapital na 216 miliona KM, s obzirom da pripremaju sve više lokacija na kojima će biti njihovi objekti. Zasad je u potpunosti izgrađen objekat u Bijeljini koji će ipak sačekati ostale lokacije za zajedničko otvaranje.

Osim toga, u punom je jeku gradnja velikog logističkog centra u Lepenici kod Sarajeva, uvjerila se danas ekipa portala BiznisInfo.ba.

alt

Građevinski radovi na Lidlovom objektu (Foto: Biznisinfo.ba)

Ovaj logistički centar će biti ključna karika u pravovremenoj distribuciji proizvoda koji se nalaze na policama Lidlovih prodavnica.

Kako saznajemo, logistički centar će se prostirati na 60.000 metara kvadratnih, odnosno na površini od 8 fudbalskih terena. Kapacitet će biti 40.000 paletnih mjesta.

U ovom logističkom centru bit će 120 utovarnih i istovarnih rampi a sadržavat će 5 temperaturnih zona i komoru isključivo za skladištenje čokoladnih proizvoda.

Uključivat će moderne tehnologije, poput “pick-by-voice” upravljanja komisioniranjem, optimizovane procese i savremeno okruženje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...