TEŠKI DANI ZA JEDNOG OD NAJBOLJIH NOGOMETAŠA BiH: Amar Dedić saznao loše vijesti nakon utakmice u Ukrajini, očekuje ga...

On je ove sezone odigrao 30 utakmica za Salzburg. Postigao je pet golova i dodao pet asistencija.

  • Sport

  • 27. Mar. 2024  

  • 1

Desni bek reprezentacije BiH i austrijskog Salzburga, Amar Dedić (21), povrijedio se na meču sa Ukrajinom i zbog toga je morao ranije izaći iz igre.

Desni bek je obavio preglede i sa terena će odsustvovati dvije sedmice.

Amar Dedić je odigrao sjajan meč. Odlično je čuvao zvijezdu Chelsea Mudryka, a bio je i standardno raspoložen u napadu i najzaslužniji je za pogodak Zmajeva.

Dedić je u prvom poluvremenu iskrenuo zglob, stisnuo je zube i igrao do 70. minute. Nakon izmjena čini se da je igra Zmajeva pala.

Dedić je nakon meča šepajući napustio stadion.

Desni bek Zmajeva se nakon bolnog poraza oglasio emotivnom porukom putem svog Instagram profila.

“Iskreno, pokušavam se nekako sabrati i naći riječi za ono sinoć. Nakon svega što se izdešavalo u zadnjih par mjeseci, od razočarenja i bolnih momenata, ova ekipa se našla i sastala sa jednim ciljem da obraduje naciju i naš narod širom svijeta.

Bili smo jako blizu da ostvarimo san. Realno, zaslužila je ova nacija to, a pogotovo ekipa koja je sinoć pokazala kako se bori i igra srcem za svoju domovinu.

Za kraj, nikada ne smijemo gubiti nadu. Trebamo vašu podršku! Čvrsto vjerujem i siguran sam da će se ova ekipa u budućnosti boriti do zadnjeg da ostvari veliki uspjeh za našu Bosnu i Hercegovinu“, poručio je Amar.

On je ove sezone odigrao 30 utakmica za Salzburg. Postigao je pet golova i dodao pet asistencija.

Za A reprezentaciju BiH sakupio je 13 nastupa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...