JEZIV SNIMAK KAMIKAZA DRONOVA IZBLIZA: Lansiran drugi talas iz Irana? (VIDEO)

Na snimku se jasno vidi letjelica

  • Svijet

  • 13. Apr. 2024  13. Apr. 2024

  • 1

Drugi talas dronova lansiran je iz Irana ka izraelskoj teritoriji, prenio je Times of Israel pozivajući se na iranske medije, javlja Telegraf.rs.

Desetine bespilotnih letjelica lansirano je prethodno u prvom talasu sa iranske teritorije prema Izraelu, prenijeli su izraelski mediji.

''Middle East Eye'' navodi da će dronovima koji su lansirani u prvom talasu biti potrebni sati da stignu do Izraela i da postoji mogućnost da će ih presresti izraelski vojni avioni, kao i drugi sistemi protivzračne odbrane Izraela.

Podsjećamo, Iran je lansirao desetine dronova kamikaza ka Izraelu, javlja National Independent

Iranski državni mediji ranije su potvrdili da su iranski komandosi zauzeli brod koji je povezan sa Izraelom kod Ormuskog moreuza.

Sa druge strane, izraelska vojska upozorava da će Teheran snositi posljedice ako nasilje u regionu eskalira. Kompanija MSC navela da je na brodu 25 članova posade.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...