TRAGEDIJA U SUSJEDSTVU TOKOM POKAZNE TAČKE: Tijelo podoficira Vojske Srbije pronađeno u kanalu...

Jedan podoficir Vojske Srbije je teže povrijeđen, dok se za drugim tragalo poslije incidenta tokom vježbe na kanalu Dunav - Tisa - Dunav. U pitanju je bila pokazna tačka ronilačke jedinice, kada dvojica ronilaca iskaču zajedno iz helikoptera u pokretu.

  • Hronika

  • 16. Apr. 2024  16. Apr. 2024

  • 0

Tijelo zastavnika prve klase inicijala M. T. pronađeno je jutros u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

Jedan podoficir Vojske Srbije je teže povrijeđen, dok se za drugim tragalo poslije incidenta tokom vježbe na kanalu Dunav-Tisa-Dunav. U pitanju je bila pokazna tačka ronilačke jedinice, kada dvojica ronilaca iskaču zajedno iz helikoptera u pokretu.

Incident se desio kod vojnog poligona „Orešac“ u Deliblatskoj pješčari i to tokom vježbe pripadnika 72. brigade za specijalne operacije.

„U pitanju su iskusni i uvježbani vojni specijalci, koji su tu vježbu sigurno izveli mnogo puta do sada, pa nije jasno šta se tačno desilo. Da li je došlo do iznenadnog udara vjetra ili je po srijedi neka druga okolnost koja je uticala da ova rutinska vježba pođe po zlu, tek treba da se utvrdi. Moguće je da su možda bili previsoko ili da je helikopter išao brže nego što treba, sve to tek mora da se istraži“, objasnio je sagovornik Nova.rs.

Kako je ranije saopšteno iz Ministarstva odbrane Srbije, do incidenta je došlo prilikom vježbe helikopterskog desanta u vodu, na kanalu Dunav-Tisa-Dunav prilikom realizacije redovnih vježbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala, u rejonu vojnog kompleksa „Orešac“ oko 12.15 sati.

Povrijeđeni podoficir, koji je odmah prebačen u bolnicu, još uvijek je u teškom stanju, podsjeća Nova.rs.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...