BURNO U SARAJEVU I BANJOJ LUCI: Hitna sjednica Predstavničkog doma PS Bosne i Hercegovine i Posebna sjednica NSRS...

Vlada Republike Srpske trebalo bi danas da razmatra Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o posebnom režimu izvršenja kazne zatvora.

  • Vijesti

  • 18. Apr. 2024  

  • 1

Hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) zakazana je za danas. 

Sjednica je zakazana na zahtjev Kluba poslanika SNSD-a u tom domu, a na dnevnom redu je jedna tačka „razmatranje aktuelne političke situacije u institucijama Bosne i Hercegovine - ustavna zakonodavna uloga Parlamentarne skupštine BiH".

Početak sjednice je zakazan za 12 sati.

Vlada Republike Srpske trebalo bi danas da razmatra Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o posebnom režimu izvršenja kazne zatvora.

Na predloženom dnevnom redu sjednice je informacija o štrajku u institucijama pravosuđa, sa prijedlogom zaključka, te informacija o pripremnim aktivnostima za sedmi sastanak Pododbora za ekonomska i finansijska pitanja i statistiku između EU i BiH, najavljeno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Pred ministrima će se naći i informacija o poslovanju Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske u 2024. godini, plan poslovanja "Željeznica Republike Srpske" za period 2024-2026. godine, kao i Akcioni plan za sprovođenje Strategije razvoja industrije Republike Srpske za period 2024-2026. godina.

Vlada RS će razmatrati prijedlog odluke o davanju saglasnosti na plan utroška sredstava Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite za prvu polovinu godine u ukupnom iznosu od 680.000 KM za realizaciju projekta banjske rehabilitacije članova Udruženja penzionera Republike Srpske, kao i prijedlog odluke o davanju saglasnosti na plan utroška sredstava Ministarstvu prosvjete i kulture za prvu polovinu godine u ukupnom iznosu od 1.739.088 KM.

Sjednica Vlade Republike Srpske zakazana je za 8 sati, a nakon završetka biće objavljeno saopštenje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...