ODGOVOR IZ EUFOR-a: Zašto su rezervne snage raspoređene na području Istočnog Sarajeva i Pala?

Oklopna vozila rezervnih snaga ЕUFOR-a, njih desetak, juče su bila raspoređena na području Pala, a riječ je o planiranoj vježbi sa Oružanim snagama BiH.

  • Vijesti

  • 18. Apr. 2024  

  • 1

Strateške rezervne snage ЕUFOR-a raspoređene u BiH radi obuke sa postojećim jedinicama ove međunarodne vojne misije i Oružanim snagama BiH patrolirat će širom BiH tokom aprila i maja, a ne samo na Palama i u Istočnom Sarajevu, rekli su Srni iz mirovnih snaga.

Na pitanje zašto su rezervne snage raspoređene na više lokacija na području Istočnog Sarajeva, iz ЕUFOR-a su naveli da raspoređivanje ovih snaga nije povezano sa bilo čim drugim, te da su ove aktivnosti planirane duže vrijeme i usmjerene su na ostvarivanje redovnih ciljeva obučavanja.

Oklopna vozila rezervnih snaga ЕUFOR-a, njih desetak, juče su bila raspoređena na području Pala, a riječ je o planiranoj vježbi sa Oružanim snagama BiH.

Vozila su se nalazila na parkingu Tržnog centra "Tom", kod stadiona "Vlajko Petrović" i u užem centru Pala.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović uputio je pismo komandi ЕUFOR-a u kojem je zamolio da ubuduće, ukoliko imaju potrebe za obavljanjem planiranih aktivnosti njihovih jedinica na području ove lokalne zajednice, o tome obavijeste Opštinsku upravu ili njega kao načelnika.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...