SAD I ZVANIČNO: Sergej Barbarez novi selektor Bosne i Hercegovine!

Barbarez će na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine debitovati u junu.

  • Sport

  • 19. Apr. 2024  19. Apr. 2024

  • 0

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je i zvanično predstavila novog selektora, a mjesto šefa stručnog štaba nacionalnog tima preuzeo je legendarni Sergej Barbarez.

Nekadašnji kapiten Zmajeva na klupi nacionalnog tima će naslijediti Savu Miloševića koji se ove sedmice rastao sa Fudbalskim savezom naše zemlje.

Barbarez je na mjesto selektora imenovan nakon sjednice Izvršnog odbora Fudbalskog saveza naše zemlje.

Sergej Barbarez zabilježio je 47 utakmica i zabio 17 golova u dresu Zmajeva u periodu od 1998. do 2006. godine. Barbarez je debitovao protiv Argentine, a oproštajni meč imao je protiv Moldavije.

Barbarez će biti 16. selektor fudbalske A reprezentacije BiH. U dva navrata bh. tim su vodili Meho Kodro, Faruk Hadžibegić i Fuad Muzurović, a na "vrućoj" stolici sjedili su još i Džemaludin Mušović, Avdo Kalajdžić (prijateljski meč protiv Lihtenštajna - 0:0, 18. augusta 1999. u Vaduzu), Denijal Pirić (prijateljski meč protiv Azerbejdžana - 1:0, 1. juna 2008. u Zenici), Mišo Smajlović, Blaž Slišković, Miroslav Ćiro Blažević, Safet Sušić, Mehmed Baždarević, Robert Prosinečki, Dušan Bajević, Ivaylo Petev i Savo Milošević.

Sergej Barbarez igrao je za Velež, Hannover, Union Berlin, Hansu Rostock, Borussiju iz Dortmunda, HSV i Bayer Leverkusen i upisao 524 nastupa u svim takmičenjima. U klupskoj karijeri upisao je 164 pogotka i 79 asistencija.

Barbarez će na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine debitovati u junu kada našu reprezentaciju očekuje prvo prijateljska utakmica protiv Engleske 3. juna na St. James parku u Newcastlu, a onda pet dana kasnije i duel protiv Italijana na Carlo Castellaniju u Empoliju. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...